Ünlü oyuncu Peter Robbins intihar etti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler
Ünlü oyuncu Peter Robbins intihar etti

Ünlü oyuncu Peter Robbins intihar ederek hayatına son verdi.

Ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Peter Robbins'in intihar ettiği açıklandı.

1960 yılında yayınlanan "Peanuts"ta Charlie Brown'a orijinal sesini veren ilk isim olarak ün yapan Peter Robbins'in hayatına son verdiği haberi Fox 5 San Diego kanalı tarafından açıklandı.

Kaliforniya doğumlu ünlü oyuncu daha 9 yaşındayken Charlie Brown'a sesini vererek şov dünaysına adım atmıştı. 1965'te "A Charlie Brown Christmas" ve 1966'da "It's the Great Pumpkin, Charlie Brown" da da çok sevilen karakterin sesi olmaya devam etmişti.

Ünlü oyuncu Peter Robbins intihar etti - Resim : 1

Ayrıca çeşitli TV dizilerinde oynadı. Radyoda talk show programı yaptı. Sonny ve Cher filmi Good Times'ta da boy gösterdi.

Robbins, ömür boyu bipolar bozuklukla mücadele ediyordu. Aynı zamanda bağımlı da olan oyuncu birkaç kez yasalara karşı geldiği için sorunlarla karşılaşmdı.

2013 yılında eski kız arkadaşına göğüs büyütme ameliyatı yapan plastik cerrahı tehdit edip takip etmekten suçlu bulunmuştu. Ayrıca San Diego'a bir şerifi tehdit ettiği için hapis yatmış, 2019'da tahliye edilmişti.

Bipolar bozukluk nedir?

Bipolar bozukluk diğer bir adıyla manik-depresif bozukluk kişinin ruh hali, enerjisi, konsantrasyonu ve günlük yapılan aktivitelerini yerine getirme becerisini etkileyen bir psikolojijk-psikiyatrik bir rahatsızlıktır.
Bipolar bozukluk, kişinin bir anda kendini çok iyi hissederken, bir süre sonra içine kapanık bir hale gelmesine neden olabilir. Bipolar bozukluk, kişinin manik depresyon tanımına da uyan ruh hallerine bürünmesine sebep olabilir. Bu nedenle hastalığa tanı konma aşamasında, psikologlar tarafından yapılacak değerlendirme büyük önem arz etmektedir.

Bipoların en belirgin özelliği kişinin ruh halinin uçlarda olmasıdır. Bipolar bozukluk en yüksek seviyedeyken kişi hiperaktif bir ruh haline bürünür ve kendini çok mutlu hisseder. Fakat depresyon haline büründüğünde ise dış dünyaya kendini kapatabilir ve hatta intihar eğilimi gösterebilir.

Bipolar bozuklukta duygu durum atakları ileri seviyede değilse eğer yılda birkaç defa meydana gelebilir. Çoğu insan duygu durum bozukluklarını fark edebilirken, ileri seviye bipolar bozukluğu yaşayanların bu durumu kendi kendine fark etmesi zordur.

Bipolar bozukluk genetik aktarımla geçebileceği gibi, sonradan travmalar bağlı olarak da gelişebilmektedir.

 

 

bipolar bozukluk 2022'de hayatını kaybeden ünlüler