Beyoğlu Sineması, yarın özel bir seçkiyle yeniden açılıyor

Beyoğlu Sineması, yarın özel bir seçkiyle yeniden açılıyor

Beyoğlu Sineması, koronavirüs salgını yüzünden zorunlu olarak kapattığı perdesini aylar sonra yarın özel bir seçkiyle açıyor. Başka Sinema işbirliğiyle hazırlanan "Şehre Dönüş" adlı özel seçkide dokuz film yer alıyor...

Beyoğlu Sineması, aylar sonra yeniden seyircisine merhaba diyor.

Neredeyse 5 aydır kapalı olan sinema, Başka Sinema işbirliğiyle hazırlanan Şehre Dönüş isimli programla sinemaseverleri selamlıyor.

Beyoğlu Sineması'nın duyurusu şöyle: "Normali yeniden tanımlıyoruz ve bildiğimiz her şeyi en baştan, yeniden öğreniyoruz. Bunu en iyi bildiğimiz yolla, filmlerle yapıyoruz. Şehirlerde kaybolan karakterlerin hayallerine ortak oluyor, günahlarına şahitlik ediyor, pişmanlıklarına iç burkuyoruz. Şehre dönüyoruz! Sinema salonlarına dönüyoruz!"

7,8, 9 ve 14,15, 16 Ağustos tarihlerinde gösterilecek Şehre Dönüş filmleri  şu şekilde sıralanıyor: 

Bizim Büyük Çaresizliğimiz

Beyoğlu Sineması, yarın özel bir seçkiyle yeniden açılıyor - Resim : 1

Yönetmen: Seyfi Teoman

Oyuncular: İlker Aksum, Fatih Al, Güneş Sayın

Konu: İki arkadaş, aynı evde yaşamaya başladıklarında diğer arkadaşları Fikret, bir trafik kazası geçirir ve annesiyle babasını kaybeder. Kayıplarının ardından Almanya'ya dönmesi gereken Fikret, Ender ve Çetin'den, kız kardeşi Nihal'in okulunu bitirene kadar onlarla kalmasını ister. Bir süre sonra Ender ve Çetin, birbirlerinden habersiz Nihal'e aşık olurlar. Bu ortak aşk, ikisinin dostluğunda yeni bir sayfa açar.

Saklı/Caché

Beyoğlu Sineması, yarın özel bir seçkiyle yeniden açılıyor - Resim : 2

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Daniel Auteuil, Juliette Binoche, Maurice Bénichou

Konu: Televizyonda bir edebiyat programı yapan Georges, kimden geldiğini bilmediği paketler alır. Paketlerde kendisinin ve ailesinin sokaktan gizlice çekilmiş görüntülerini içeren kasetler ve anlamı belli olmayan ürkütücü çizimler vardır. Georges, kendisinin ve ailesinin başında bir bela olduğunu hissetmiştir ama doğrudan bir tehdit olmadığı için polis yardımcı olmaz.

Frances Ha

Beyoğlu Sineması, yarın özel bir seçkiyle yeniden açılıyor - Resim : 3

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver

Konu: Frances, bir dans kumpanyasında çırak olarak çalışsa da bir dansçı değildir. New York'ta yaşamanın ekonomik zorluklarından o da payını almaktadır. Oda arkadaşı Sophie’ ile de araları bozulunca henüz adım attığı yetişkinler dünyası Frances için iyice şaşırtıcı bir hal alır. Film, Frances'in yersiz yurtsuzluğunu vurgulamak için sürekli değiştirdiği ev adreslerinin etrafında kurulmuş.

Yaşamın Kıyısında/Manchester by the Sea

Yönetmen: Kenneth Lonergan

Oyuncular: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler

Konu: Lee, ABD'de bir sahil kasabasında apartman görevlisi olarak çalışan yalnız bir adamdır. Ağabeyinin ani ölümü üzerine 16 yaşındaki yeğeni Patrick'in vasisi olur. Yeğeniyle beraber zor günlerin yaralarını sarmaya çabalarken eski karısı Randi ile yollarının ayrılmasına ve mutlu aile tablosunun ellerinden kayıp gitmesine neden olan trajik geçmişiyle de hesaplaşmak zorunda kalacaktır.

Muhteşem Güzellik/The Great Beauty

Beyoğlu Sineması, yarın özel bir seçkiyle yeniden açılıyor - Resim : 4

Yönetmen: Paolo Sorrentino

Oyuncular: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli

Konu: İlerleyen yaşına rağmen karşı konulamaz bir cazibesi olan yakışıklı Jep Gambardella, Roma'nın tadını sonuna kadar çıkarmaktadır. Şık akşam yemeklerinden çılgın partilere koşar. Kıvrak zekâsı ve mizahi kişiliğiyle her zaman bağımlılık yapan biri olmuştur. Onun için masumiyetini koruyan tek şey, hâlâ hayallerinde yaşattığı eski aşkıdır. Artık yeniden kalemi kağıdı eline alıp yazmanın zamanı gelmiştir.

Kare/The Square

Yönetmen: Ruben Östlund

Oyuncular: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West

Konu: Boşanmış, iki çocuk babası ve hayır işlerine destek olan Christian, bir çağdaş sanat müzesinin saygı duyulan küratörüdür. Bir sonraki işi, yanından geçenleri başkaları için fedakârlığa davet eden, onlara sorumlu insanlar olduklarını hatırlatan Kare isminde bir enstalasyondur. Ancak bazen prensiplerinize uygun adımlar atmanız zordur: Christian'ın telefonunun çalınmasına verdiği aptalca tepki onu, istemediği utanç verici durumlara düşürecektir.

İki Gün Bir Gece/Two Days, One Night

Yönetmen: Jean-Pierre Dardenne-Luc Dardenne

Oyuncular: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Catherine Salée

Konu: 30 yaşındaki Sandra, işten atılması karşılığında iş arkadaşlarının yüklü bir bonus alacaklarını öğrenir. Kocasının yardımıyla iş arkadaşlarını bu bonustan vazgeçirmek ve işini korumak için yalnızca bir haftası vardır.

Victoria

Yönetmen: Sebastian Schipper

Oyuncular: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski

Konu: Yönetmeninin "Bu bir banka soygunu filmi değil. Bu bir banka soygunu," diye tanımladığı  140 dakikalık tek plandan oluşan film, seyirciyi genç turist Victoria ile Berlin sokaklarında bir maceranın ortasına bırakıveriyor. Victoria, bir kulübün çıkışında dört gençle tanışır ve kendini banka soygununa kadar uzanacak olayların içinde bulur.

Yozgat Blues

Beyoğlu Sineması, yarın özel bir seçkiyle yeniden açılıyor - Resim : 5

Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun

Oyuncular: Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer

Konu: Yavuz, belediyenin açtığı müzik kursunda hocalık yapar. Aynı zamanda AVM'lerde eski, ünlü Fransızca şarkılar söylemektedir. Kurstan öğrencisi Neşe ise marketlerde ürün tanıtımı işinde çalışmaktadır. Yavuz, aldığı bir iş teklifi üzerine Neşe ile Yozgat'a gider. Sabri ve radyocu arkadaşının destekleriyle çok uğraşsalar da yaptıkları müzik Yozgat'ta pek ilgi çekmez ancak zaman geçtikçe aralarındaki ilişki, beklemedikleri yerlere gider.

Beyoğlu Sineması koronavirüs Başka Sinema