Berliner Hauptbahnhof ve Tegel Havalimanı'nın mimarı Meinhard von Gerkan hayatını kaybetti

Almanya Hayatını kaybetti
Berliner Hauptbahnhof ve Tegel Havalimanı'nın mimarı Meinhard von Gerkan hayatını kaybetti

2020 yılında kapatılan Berlin Tegel Havalimanı'nın mimarı Meinhard von Gerkan, 87 yaşında Hamburg'da hayatını kaybetti.

Kapatılan Berlin'deki Tegel Havalimanı'nının yanı sıra Berliner Hauptbahnhof'u (Berlin Tren İstasyonu) da tasarlayan isim olan ünlü mimar Meinhard von Gerkan, 87 yaşında hayata gözlerini yumdu.

1935 yılında Letonya'nın başkenti Riga'da doğan von Gerkan, babasının İkinci Dünya Savaşı'nda, annesinin de Polonya'da kampta ölmesinin ardından Hamburg'ta bir aile tarafından evlat edinildi.

Hamburg'da büyüyen von Gerkan, hukuk ve fizik okuduktan sonra Berlin'de mimarlık eğitimi aldı ve sonrasında çalışmaya başladı. Kısa sürede kendinden söz ettirdi ve Tegel Havaalanı'nının tasarımı için yapılan yarışmayı kazandı. Onun tasarımıyla yapılan Tegel, 2020 yılına kadar hizmet verdikten sonra kapandı.

Berliner Hauptbahnhof ve Tegel Havalimanı'nın mimarı Meinhard von Gerkan hayatını kaybetti - Resim : 1
Berlin Tegel Havalimanı

Von Gerkan ayrıca şansölyelik binasının yakınındaki Berlin Ana Tren İstasyonu'nu da tasarladı. Ancak Deutsche Bahn ile tasarımını bozdukları gerekçesiyle anlaşmazlığa düştü. Uzun yıllar süren tartışma 2008'de Deutsche Bahn'ın işletmecisinin tazminat ödemesiyle sonuçlandı.

Mimarlık kariyeri boyunca ortağı Volkwin Marg ile dünyanın birçok yerinde stadyum, havaalanı, tren istasyonu ve müze tasarladı. İmzaları olan bina sayısı 370'i aşmış durumda.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Almanya hayatını kaybetti