Balyoz Davası'nda hapis yatan Semih Çetin, o günlerin romanını yazdı: "Büyük Hesaplaşma"

Balyoz Davası'nda hapis yatan Semih Çetin, o günlerin romanını yazdı: "Büyük Hesaplaşma"

Balyoz Davası'nda tutuklanarak 44 ay hapis yatan Emekli Tümamiral Semih Çetin imzalı Büyük Hesaplaşma, Destek Yayınları'ndan çıktı. Bir dönemin panaromasını sunan roman, son yıllara damga vuran çetin hesaplaşmayla ilgili hafızaları tazeliyor...

Büyük Hesaplaşma, tarihin dayanılmaz acılara ve büyük bir ihanete tanıklık ettiği, dostlukların paramparça, yaşamların darmadağın olduğu yılları anlatan bir yakın tarih romanı. 

Deniz Lisesi'nde okudukları günlerden beri birbirine kardeşçe bağlı üç askerin yolları, 15 Temmuz darbe girişimi süreciyle hayli düşündürücü ve sarsıcı şekilde ayrılır. 

Vatan hainliği suçlamasıyla büyük bir kumpasın kurbanı olarak Hasdal Cezaevi'nde yatan bir avuç asker, beklenmedik bir kaynaktan istihbaratını aldıkları darbe girişimini önlemek için cezaevinden firar etmeye kalkışır.  

Böylece İstanbul'dan başlayıp Doğu Akdeniz'de Suriye, Kıbrıs ve İsrail'e uzanan bir hesaplaşma sürecinin fitili de ateşlenmiş olur. 

Bu süreçte ortaya çıkan bazı sırlar, yakın dostların, ayrılmaz arkadaşların ve mutlu aile bireylerinin çatışmasını ve sonuçta kendileriyle hesaplaşmasını da kaçınılmaz kılacaktır. 

Emekli Tümamiral Semih Çetin'in Büyük Hesaplaşma'sı, Destek Yayınları etiketini taşıyor... 

Büyük Hesaplaşma/Semih Çetin 

Destek Yayınları/24 TL

Balyoz Davası 15 Temmuz Darbe Girişimi roman