"Balkanların Kalbindeki Sahne" belgeseli, bu akşam İBB'nin YouTube sayfasında

Türkiye dışında Türk dilini yaşatan en köklü kültür kurumlarından Üsküp Türk Tiyatrosu'nun öyküsünü anlatan Balkanların Kalbindeki Sahne belgeseli, bu akşam seyirciyle buluşuyor. Ödüllü belgeseli İBB Kültür'ün YouTube sayfasından seyredebilirsiniz...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı, bu hafta İsmet Arasan imzalı Balkanların Kalbindeki Sahne belgeselini yayınlıyor.

Belgeselde 1950 yılında o zamanki Yugoslavya'da azınlık tiyatrolarından biri olarak kurulan Türkiye dışında Türk dilini yaşatan en köklü kültür kurumlarından Üsküp Türk Tiyatrosu'nun günümüze kadar uzanan öyküsü anlatılıyor.

Belgeselde İlhami Emin, Müşerref Lozana, Selahattin Bilal, Branko Stavrev, Yücel Erten, Mustafa Yaşar, Sema Ali Erol, Güner İsmail, Risto Stefanovski, Firdaus Nebi, Filiz Ahmet, Atilla Klinçe ve Elyasa Kaso gibi isimlerle yapılmış röportajlar ve döneme ait bir arşiv çalışması yer alıyor. 

Montreal Türk Film Festivali'nde En İyi Belgesel Ödülü'ne layık görülen Balkanların Kalbindeki Sahne, saat 21.00'den itibaren belediyenin YouTube sayfasında olacak... 

İBB