"Babil" dizisine soruşturma açıldı mı? Yapımcısı ne dedi?

"Babil" dizisine soruşturma açıldı mı? Yapımcısı ne dedi?

Geçen cuma günü yayınlanan ilk bölümüyle gündeme oturan Babil dizisi hakkında FETÖ soruşturması açıldı iddiası ortaya atılmıştı. Yapımcı şirket, kendilerine böyle bir bilgi gelmediğini açıkladı...

Yayınlandığı ilk bölümüyle sosyal medyanın gündemine oturan Babil dizisiyle ilgili olarak FETÖ soruşturması açıldı iddiasına dizinin yapımcı şirketinin avukatı yanıt verdi. 

Başrolünde Halit Ergenç'in yer aldığı, ona Ozan Güven, Aslı Enver, Birce Akalay gibi önemli isimlerin eşlik ettiği dramanın yapımcısı Ay Yapım'ın avukatı, kendilerine böyle bir soruşturma bilgisi ulaşmadığını açıkladı. 

"Babil" dizisine soruşturma açıldı mı? Yapımcısı ne dedi? - Resim : 1

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre avukat, "Zaman zaman yeni başlayan projelerle ilgili bazı iddialar ortaya atılıyor. Bizler bu süreçte suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu dizi rüşvet aldığı iddia edilen bir akademisyenin hayat öyküsünden ibaret. Herhangi bir yöne çekmek asla doğru değil," dedi. 

BABİL DİZİSİ NE ANLATIYOR?

Geçen cuma günü ekran serüvenine başlayan Babil'de öykü, işinden atılan, yurt dışına çıkması yasaklanan, banka hesaplarına bloke konulan ve ABD'ye kaçak yollardan gitmeye çalışan bir profesörün dramı etrafında dönüyor.

Halit Ergenç'in canlandırdığı karakter, hasta çocuğunun tedavisi için dolandırıcılık yapmayı deniyor, bunu yaparken de zenginlerin malına vurgu yapıyor.

Yine dizideki bir sahnede zenginler gösterilip onların mal varlıklarının aslında kendilerinden çalındığına işaret ediliyor. 

"Babil" dizisine soruşturma açıldı mı? Yapımcısı ne dedi? - Resim : 2

Sosyal medyada kullanıcılarının bir kısmı, Babil'in 15 Temmuz sonrası KHK'liler (Kanun Hükmünde Kararname) ve bunun doğurduğu mağduriyetleri anlattığını dile getirmişti. 

Diziye, FETÖ propagandası yapıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldığı iddia edilmişti...

"Babil" dizisine soruşturma açıldı mı? Yapımcısı ne dedi? - Resim : 3

Babil Babil dizisi