Aşk, yaşam tarzı ve kültür: Levanten

Haber Merkezi
Kültür Sanat haberleri
Aşk, yaşam tarzı ve kültür: Levanten

Zeynep Taşdelen Tenteoğlu imzalı 'Levanten', birbirinden farklı kültür ve yaşayışlara sahip karakterlerin tutkularını, hırslarını, nefretlerini ve sevgilerini konu ediniyor.

Zeynep Taşdelen Tenteoğlu imzasıyla çıkan Levanten, farklı kurgu karakterlerin dünyasında, gerçek insanların etrafında, gerçek zamanda gelişen olayları; 1850’li yılların Osmanlı’sında yeşeren bir aşk romanından ziyade, gerilim ve polisiye unsurları ile bezenmiş, nefes kesen bir kurgu ile ortaya koyuyor.

Aşk, yaşam tarzı ve kültür: Levanten - Resim : 1

LEVANTEN'İN KONUSU NEDİR?

Levanten’de, hayatı boyunca aşka âşık olmuş ve kendi aşkını merak etmiş genç bir kız, savaşta tüm sevdiklerini yitirmiş bir İngiliz askeri ve onların hayatında hiç unutamayacakları bir iz bırakan, kötülüğün simgesi Mısırlı tüccar Ziyad’ın hikayeleri anlatılıyor.

İmkansız bir zamanda imkansız bir aşkın, farklı coğrafyalardan ve farklı inançlardan insanların yollarını kesiştirmesiyle birlikte; arkeoloji tarihi gerçekleri, Levanten yaşam tarzı, kültürü, mimarisi, Anadolu’nun ve Levanten yaşamın en kıymetli şehri İzmir’in güzellikleri bu romanda yeniden hayat buluyor.

Roman, birbirinden farklı kültür ve yaşayışlara sahip karakterlerin tutkularını, hırslarını, nefretlerini ve sevgilerini konu edinirken, girift olay örgüsüyle hem tarih hem arkeoloji alanlarına katkı sunuyor. Eser, bir aşk romanı olmaktan ziyade, gerilim ve polisiye unsurları ile taçlandırılıyor, Tenteoğlu’nun özenli ve etkileyici kalemi ile hayat buluyor.