Aşk dedikoduları, ünlü konuklar... 17 yıl sonra bir araya gelen Friends Çin'de sansürlendi

Aşk dedikoduları, ünlü konuklar... 17 yıl sonra bir araya gelen Friends Çin'de sansürlendi

Friends ekibi, dizinin final yapmasından 17 yıl sonra özel bir Reunion (Yeniden Buluşma) bölümü için bir araya geldi. Dizinin yıldızları Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ve David Schwimmer, arkadaş grubu olarak yıllar sonra ilk kez ekranlarda yer aldı.

10 yıl boyunca Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey ve Phoebe karakterlerini canlandıran oyuncular, özel bölümde dizinin setinde, sunucu James Corden'la birlikte hayranlarının karşısında ve senaryo okuma masasında sevenleriyle buluştu. Özel bölüme, dizinin yan karakterlerinin yanı sıra  David Beckham, Lady Gaga gibi ünlü isimler de katıldı. 

Aşk dedikoduları, ünlü konuklar... 17 yıl sonra bir araya gelen Friends Çin'de sansürlendi - Resim : 1

JENNIFER ANISTON VE DAVID SCHWIMMER ARASINDA AŞK DEDİKOLULARI 

Özel bölümde, sunucu James Corden'ın "Kamera arkasında aşk var mıydı?" sorusuna, dizinin hayranlarını şaşırtan bir yanıt geldi. Dizide Rachel-Ross aşkını yaşayan Jennifer Aniston ve David Schwimmer, dizinin ilk sezonunda karşılıklı bir şekilde birbirlerinden hoşlandıklarını ancak hiç bir araya gelemediklerini anlattı. Dizi ekibi, aralarındaki elektriğin farkında olduklarını söyledi.

Aşk dedikoduları, ünlü konuklar... 17 yıl sonra bir araya gelen Friends Çin'de sansürlendi - Resim : 2

ROLLER NASIL BELİRLENDİ?

Özel bölüm için röportaj veren yapımcılar David Crane ve Marta Kauffman, altı arkadaşın dostluğunu konu alan bir dizi yapmaya karar verdiklerinde ilk olarak Ross rolü için David Schwimmer'ı düşündüklerini ve Schwimmer'ın o dönem televizyon dizilerini tamamen bırakma kararı olduğunu anlattı. Yapımcılar, Schwimmer'ı ikna ettikten sonra Lisa Kudrow'la görüştüklerini ve sonra sırasıyla Matt LeBlanc, Courteney Cox, Matthew Perry, son olarak da Jennifer Aniston'la anlaştıklarını anlattılar. 

YARIŞMA SAHNESİ YENİDEN CANLANDIRILDI

Dizinin 4. sezonunda kızlar ve erkekler arasında yapılan, kızların kaybederek evlerini erkeklere vermek zorunda kaldığı bilgi yarışması, özel bölüm için yeniden canlandırıldı. Diziyle ilgili soruların yanıtlandığı dakikalarda Richard rolünü canlandıran Tom Selleck sürpriz bir şekilde ekibe katıldı. 

Janice karakterini canlandıran Maggie Wheeler da James Corden'la yapılan söyleşi sırasında özel bölüme dahil oldu. Wheeler, meşhur "Oh my god" (Aman Tanrım) repliğini yeniden canlandırdı. 

Aşk dedikoduları, ünlü konuklar... 17 yıl sonra bir araya gelen Friends Çin'de sansürlendi - Resim : 3

ÜNLÜ KONUKLARI DİKKAT ÇEKTİ

Friends'in özel bölümüne dizinin hayranı ünlü isimler de katıldı. Futbolcu David Beckham ve oyuncu Kit Harrington dizide kendilerini Monica Geller karakteriyle özdeşleştirdiklerini söyledi. Şarkıcı Lady Gaga ise, Lisa Kudrow'la bir araya gelerek Phoebe'nin söylediği "Smelly Cat" şarkısını söyledi. Lady Gaga, Kudrow'a "Phoebe karakteriyle farklı olanlara yol gösterdiği için" teşekkür etti. 

Özel bölümün dikkat çeken anlarından biri de model Cara Delevigne, Cindy Crawford ve şarkıcı Justin Bieber'ın podyumda yürüdüğü defile oldu. Ünlü isimler, Friends'in en ikonik kostümleriyle podyumda yürüdü. 

Aşk dedikoduları, ünlü konuklar... 17 yıl sonra bir araya gelen Friends Çin'de sansürlendi - Resim : 4

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

1994 ve 2004 arasında yayınlanan ve dünyanın en çok izlenen sitcomlarından biri olan Friends'in özel bölümü, dizinin yıldızlarının sık sık duygulandığı anlara sahne oldu. Kamera arkası görüntüleri izlerken kahkahalara boğulan yıldızlar, ekip olarak bir "aile gibi" olduklarını anlattıkları anlarda gözyaşlarını tutamadı. 

ÇİN'DE BAZI SAHNELER SANSÜRLENDİ

Friends ekibini dizinin final yapmasından 17 yıl sonra bir araya getiren "Yeniden Buluşma" bölümünün bazı sahneleri Çin'de sansürlendi.

Dizinin özel bölümünde birçok konuk isim de yer alıyordu. Bölümde Justin Bieber, Lady Gaga ve BTS'in yer aldığı sahneler Çin'de yayınlanmadan önce çıkarıldı. Justin Bieber'ın Çin'e gelmesi "kötü davranışları" nedeniyle Pekin'de yasaklanmıştı.

Youku, iQiYi, veTencent Video'da 27 Mayıs'ta yayınlanan bölüm, dünyanın geri kalanında yayınlanan bölümden yaklaşık 6 dakika daha kısaydı. 

Lady Gaga, Tibetli ruhani lider Dalai Lama ile bir araya geldikten sonra Pekin'in tepkisini çekmişti. 

BTS de Kore Savaşı'nda ölen ABD'li ve Güney Koreli askeri andığı için Çin'de boykot edilmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Friends The Reunion Friends Jennifer Aniston Courteney Cox Lisa Kudrow Matt LeBlanc Matthew Perry David Schwimmer