Apple'ın dijital TV-sinema platformu Apple TV +, 1 Kasım'da yayına başlıyor

Apple'ın dijital TV-sinema platformu Apple TV +, 1 Kasım'da yayına başlıyor

Apple, dijital platform savaşlarına 1 Kasım'dan itibaren TV (+) Plus ile dahil oluyor. Ayda 4.99 dolara abone olunabilecek TV-sinema platformunun içeriği zengin. Peki hangi yapımlar izleyiciyi bekliyor? Birlikte bakalım...

Apple, dünkü lansmanında yeni ürünlerini tanıttı, doğal olarak herkes iPhone 11'e odaklanmıştı.

Şirket, aboneliğe dayalı online yayın platformu dünyasında söz sahibi olmayı hedefliyor. Apple TV + (Plus) da bu hedefe ulaşmak için hayata geçiriliyor. İşte dünkü lansmanda Apple TV+'a da özel bir yer ayrılmıştı. 

Online platformun tanıtımı, son dönemin en popüler oyuncularından Jason Momoa'nın başrolünde olduğu Apple TV+'ın ilk orijinal dizisi See'nin fragmanının gösterilmesiyle başladı. 

Kıyamet sonrası dramasında uzak gelecekte insan ırkı, bir virüs yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Hayatta kalanlarsa görme yetilerini kaybediyor. Görebilen Baba Voss (Momoa), kabilesini ve kızlarını, onları cadı olduğu gerekçesiyle öldürmek isteyen kraliçeye karşı savunmak zorunda. 

Bilimkurgu For All Mankind ile devam edelim: Battlestar Galactica ile tanınan Ronald D. Moore'un yazıp yapımcılığı üstlendiği drama, ABD'nin uzay yarışını kaybettiği bir dünyada geçiyor.  İzleyiciyi uzay yarışının en çekişmeli olduğu 60'lı yıllara götürecek dizide yarışın kazananı Sovyetler Birliği'dir. Onların bir adım gerisinde kalan ABD, uzay programına yatırım yapmaya devam etmek zorunda kalır. Dizi, uzay yarışının merkezinde yer alan mühendislerin, astronotların ve onların ailelerinin hikâyesini anlatıyor. Joel Kinnaman'ın başrolünü üstlendiği For All Mankind'ın kadrosunda Michael Dorman, Sarah Jones, Shantel VanSanten, Wrenn Schmidt ve Jodi Balfour gibi isimler yer alıyor.

Ve Dickinson... 1800'lerde edebiyat dünyasında önemli bir yere sahip ABD'li şair Emily Dickinson'ın gençlik dönemine odaklanan dizide başrolde Hailee Steinfeld'i izleyeceğiz. Dizinin yaratıcısı The Affair, The Newsroom dizilerinin senaristlerinden Alena Smith.

Yıldız kadrosuyla dikkat çeken The Morning Show'a geçelim: Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Gugu Mbatha-Raw, Billy Crudup, Néstor Carbonell ve Mark Duplass'ın başlıca rolleri paylaştığı komedi-drama, iki hırslı kadının (Aniston ve Witherspoon) bir televizyon kanalındaki mücadelesine odaklanıyor. 

Apple çocukları da unutmadı tabii: Efsanevi Susam Sokağı ekibinin yeni dizisi Helpsters, platformda olacak.

Ayrıca Snoopy'nin uzay macerasına tanıklık edeceğimiz Snoopy in Space, Athena adlı filin izini takip edeceğimiz belgesel The Elephant Queen ve 90'ların popüler çocuk dizisi Ghostwriter'ın yeniden çevrimi de 1 Kasım'da diğerleriyle birlikte dijital platformda yayına başlayacak. 

Tarihleri henüz açıklanmamakla birlikte çok sayıda yeni dizi ve filmin de yolda olduğunu belirtelim. 

Apple TV+, aylık 4.99 dolarlık fiyatıyla 1 Kasım'da online olacak.

Dijital platform pazarının yeni oyuncularından Disney+ da 6.99 dolarlık aylık ücretiyle 12 Kasım'da yayın hayatına başlıyor. 

Halihazırda Netflix'in egemen olduğu pazarda Apple ve Disney'in ardından HBO ve NBC de gelecek yılın ilk yarısında kendi dijital platformlarını açmaya hazırlanıyor. 

Kısacası gelecek yıl dijital platform savaşlarına hazır olun!

Apple TV + Apple TV + apple Apple TV Plus dijital platform Jason Momoa lansman tanıtım fragmanlar Jennifer Aniston Reese Witherspoon