Altan Erkekli: 'Hababam Sınıfı Kıbrıs'ta' geliyor

Altan Erkekli, Ekin Olcayto'nun sunduğu "Sanat Durağı"nda hakkında hiç bilinmeyenlerini anlattı. Erkekli, Hababam Sınıfı 1'in devam filminin de Kıbrıs'ta çekimlerine başlanacağını duyurdu

Ekin Olcayto'nun sunduğu "Sanat Durağı"na konuk olan usta oyuncu Altan Erkekli, Hababam Sınıfı 1'e gelen tepkileri anlattı ve serinin ikinci filminin de çekileceği müjdesini verdi.
Erkekli, Hababam Sınıfı 1 ve 2'de değişen kent, yaşam ve olaylarla efsane filmin 2019 Türkiyesi'ne uyarlandığını belirtti. 
Altan Erkekli, "Hababam Sınıfı'nı konuşmak için gerçekten insanların yüreğindeki ilk Hababam klasiğini bir kenara koyup yeniden bu işe girmek bir şanssızlığımız gibi görülüyor eski kuşakların gözünde. Ama kabul etmeliyiz ki o dönem değişti. Devingenlik geldi her şeyin içine. Teknolojik yaşamda, öğrencilik hayatında geldi. Kent değişiyor, yaşam değişiyor, ona göre olaylar da değişiyor tabii. Biz illa eskisine sadık kalıyoruz diye aynı teknolojik şeylerle yola çıkamayız. Yaşamın içinde o ruha sadık kalarak 2019 Türkiyesi'nde olaylar nasıl gelişiyor, öğrenciler penceresinden bakarak girdik. Eleştirenler de sevenler de oldu. Hep o sınavın takibindeyiz. 'Ne gerek vardı' diyenler var. O zaman hiç bir şeye gerek olmaz. Hamlet'e de gerek yok yeniden. 12. Gece'ye de gerek yok. Machbet'i de almayalım. Hayat devam ediyor. Devam edenin içinde saygısızlık yapmadan, yola çıkmak gerekiyor. Gelen eleştiriler çok mutlu bir geri dönüş yapmadı ama televizyonda da gösterildi o yoğun reyting sıralaması içinde 9'uncu olmuş, çok kötü değil. Herhalde bundan mutlu olanlar ikincisini de bekliyorlar diye bir haber geldi. İkincisi de çekilecek Hababam Sınıfı Kıbrıs'ta ismiyle. Ben yine olacağım. Ama Kıbrıs sahnelerinde değil. Yine Mahmut Hoca olarak, onların hayatındaki bir disiplin abidesi olarak herhalde onlara bir yön vereceğim." dedi.



Altan Erkekli