Alaturkadan Rock'a, Arabeskten Pop'a sofralara hayat katan şarkıların hikâyeleri

Alaturkadan Rock'a, Arabeskten Pop'a sofralara hayat katan şarkıların hikâyeleri

Popüler müzik tarihimizin yetkin ismi Murat Meriç'in yeni kitabı Hayat Dudaklarda Mey, yakında raflarda. Meriç, alaturkadan rock'a, arabeskten pop'a sofralara hayat katan şarkıların hiç bilinmeyen hikâyelerini anlatıyor...

Hayat Dudaklarda Mey'de toplam 213 eseri değerlendiren Murat Meriç, çilingir sofralarına eşlik eden alaturka, pop, arabesk, halk müziği ve rock müzik türlerindeki şarkıların anason kokulu hikâyelerini muhabbetle aktarıyor.  

Ankara Rüzgârı'ndan Kadınım'a, Karadır Kaşların'dan Paramparça'ya, Bir Bahar Akşamı'ndan yeni nesil şarkılara kadar birçok şarkı ve türkünün hikâyesinin anlatıldığı kitapta, beş ayrı müzik türüne özel parçalar ele alınıyor.  

Her müzik türüne özel usta bir sanatçının mercek altına alındığı kitapta Alaturka müziğin Müzeyyen Senar'ı Haydar Haydar ile, pop müziğin Sezen Aksu'su Firuze'siyle, arabesk müziğin Müslüm Gürses'i İtirazım Var ile, halk müziğin Neşet Ertaş'ı Gönül Dağı ile ve rock müziğin Erkin Koray'ı Arap Saçı ile okurlara dokunuyor.  

Tek bir müzik türüne bağlı kalmayan Zeki Müren içinse, kitabın girişinde özel bir bölüm yer alıyor. 

İki ciltlik Hayat Dudaklarda Mey, Anason İşleri Kitapları etiketiyle yakında raflarda... 

Murat Meriç Hayat Dudaklarda Mey müzik rock arabesk pop Müzeyyen Senar Haydar Haydar Sezen Aksu Müslüm Gürses Neşet Ertaş Gönül Dağı Erkin Koray Zeki Müren Anason İşleri kitap