Akrabalık Dereceleri nelerdir? 3. derece akraba nedir?

haberler
Akrabalık Dereceleri nelerdir? 3. derece akraba nedir?
akraba dereceleri

Akrabalık Dereceleri nelerdir? Birinci Dereceden, ikinci dereceden, üçüncü dereceden akraba kime denir? 1. Derece akrabalarımız kimlerdir? 2. dereceden akrabalar kimler? 3. dereceden akrabalar kimler?

Akrabalık Dereceleri nelerdir? Birinci Dereceden, ikinci dereceden, üçüncü dereceden akraba kime denir? 1. Derece akrabalarımız kimlerdir? 2. Derece akrabalarımız kimlerdir? 3. Dereceden akrabalarımız kimlerdir? Sizler için merak edilen bu soruların yanıtları ile 1. 2. ve 3. dereceden akrabaları derledik. İşte Akraba ve akraba bağlarımız.

1. 2. VE 3. DERECEDEN AKRABA NEDİR?

Türk toplumu içerisinde akrabalık ilişkileri bir hayli önem verilip büyük bir yer edinmektedir. Peki, akrabalık dereceleri neye göre belirlenmektedir? 1’inci dereceden akrabalar kimlerdir? 2’inci ve 3’üncü dereceden akrabalar kimlerden oluşmaktadır? İşte merak edilip araştırılan soruların detayları…

Türk toplumunun genel yapısı gereğince aile ve akrabalık ilişkilerine çok önem verilmektedir. Akrabalık dereceleri yalnızca ilişkiler bakımından değil; hukuksal olarak da kişilerin hayatlarını etkisi altına almaktadır. Toplumumuz içerisindeki akrabalık kavramının önemine binaen derecelendirme noktasında önemli birtakım hatalar yapılmaktadır.

Söz konusu duruma örnek vermek gerekirse; Dayı - Amca gibi yakın akrabalarımız 1. Dereceden akraba kategorisinde değerlendirilme işlemine alınmaktadır. Lakin, hukuksal açıdan 2. Dereceden akraba kabul edilmektedir.

1. Derece Akrabalarımız kimlerdir?

- Anne

- Baba

- Çocuklar

2. Derece Akrabalarımız kimlerdir?

Dede (Büyükbaba)

Nine (Büyükanne)

Torun

Kardeş

3. Derece Akrabalarımız kimlerdir?

Dayı

Amca

Teyze

Hala

Yeğen

3.derece akraba

EŞ KAÇINCI DERECE AKRABA?

Kişi evlendiği kişi ile akraba olarak görülmez. Bununla birlikte evlenildiği zaman 'kayın akrabalığı' olarak geçen bir durum oluşur. Bu akrabalıklar da yine eşimizin birinci, ikinci ve üçüncü derecede ki akrabaları bizimde aynı derece olarak kabul edilen kayın akrabamız olarak ifade edilmektedir.

1.Derece kayın akrabalığı: Eşin annesi, babası eğer varsa eski evliliğinden çocuğu birinci derece kayın akrabadır.

2.Derece kayın akrabalığı: Eşimizin kardeşi, Büyükbabası, Büyükannesi ve varsa torunları bizim ikinci derece kayın akrabalarımızdır.

3.Derece kayın akrabalığı: Eşin dayıları, amcaları, halaları, teyzeleri, yeğenleri üçüncü derece kayın akrabamızdır.