Akbank Sanat'tan 23 Nisan özel programı

Akbank Sanat'tan 23 Nisan özel programı

Akbank Sanat, 23 Nisan özelinde farklı yaş gruplarından çocuklara seslenen online bir program hazırladı. Heykel yapmadan dokumaya, kitap tasarlamaktan dansa farklı etkinlikler çocukları bekliyor...

Akbank Sanat, farklı online atölyelerle 23 Nisan coşkusunu evlere taşıyor.

Çocuk Atölyeleri sanat eğitmeni Barış Karayazgan'ın sunumuyla çocukların evdeki malzemelerle, kendi kendilerine veya ebeveyn desteği alarak gerçekleştirebilecekleri atölyeler, Akbank Sanat YouTube kanalında yayında olacak.  

Program şöyle:  

21 NİSAN

Kağıt Tezgâhta Dokuma: Çocuklardan evdeki eski dergilerin sayfalarından yapacakları bir tezgâhla dokuma çalışmasına katılmaları isteniyor. 

22 NİSAN 

Kâğıt Pipetlerden Heykel: Eski dergiler, müsvette kâğıtlar bu aktivitede farklı heykellere dönüşecek. Atölyede en temel tekniklerden "ekleyerek heykel yapma" yöntemi kullanılıyor. 

23 NİSAN 

Kendi Kitabını Kendin Yap: Bu aktivite, ortak çalışma için uygun. Her birey, farklı bir kısmını-sayfasını yaparak tam bir aile kitabı hazırlayabilir. 

İleri Dönüşümlü Kâğıt Heykel: Bu aktivitede atıklar ve geri dönüştürülmüş malzemeler, çocukların hayal gücü ve yaratıcılıklarıyla birleşerek kâğıt heykellere dönüşecek. Çocuklar önce resim yapacak, ardından yaptıkları resmi 3 boyutlu heykele dönüştürecek.

25 NİSAN  

Kafaları Yiyelim! (Yiyeceklerden Sanat/Portre Aktivitesi): Bu atölye, hem sanata hem mideye hitap ediyor. Çocuklar, evdeki meyve ve sebzelerle farklı portre ve şekiller yaratmaya teşvik ediliyor.

Akbank Sanat'tan 23 Nisan özel programı - Resim : 1

Ayrıca 23 Nisan günü dans eğitmeni ve koreograf Bengi Yörük'ün "Kendi 23 Nisan Koreografini Oluştur" başlıklı dans eğitimi videosu, yine kurumun YouTube kanalında yayınlanacak, belirtelim... 

Akbank Sanat 23 Nisan