Akbank Kısa Film Yarışması'nın kazananları belli oldu

Akbank Kısa Film Yarışması'nın kazananları belli oldu

Koronavirüs salgını yüzünden bu yıl çevrimiçi olarak yapılan Akbank Kısa Film Yarışması'nın kazananları açıklandı. Hazal Koç Paranoya, Ezgi İrem Mutlu Darağacında Eldivenler ve Metin Yüksel Alkan Can'ın Telefonu adlı çalışmalarıyla ödüle değer görüldü...

Akbank Sanat'ın 4 Mayıs-4 Haziran arasında çevrimiçi düzenlediği Akbank Kısa Film Yarışması'nda toplam 429 değerlendirildi. 

Hazal Koç'un Paranoya'sı, Ezgi İrem Mutlu'nun Darağacında Eldivenler'i ve Metin Yüksel Alkan imzalı Can'ın Telefonu adlı filmler ödül aldı. 

Jüri, "Her türlü ifade tarzını gözardı edişiyle büyüleyen bir yapı kurması ve içinden geçmekte olduğumuz dönemde yaşananları farklı görme biçimleri üzerinden anlatması nedeniyle Paranoya'yı, "Birbirinden farklı sinemasal anlatıların gücünü başarıyla harmanlayarak sadece ama sadece bugüne ait bir film ortaya koyması sebebiyle Darağacında Eldivenler'i seçti.

Akbank Kısa Film Yarışması'nın kazananları belli oldu - Resim : 1

Paranoya'dan bir sahne...

Can'ın Telefonu'nun ödüllendirilmesinin gerekçesiyse şöyle: Döneme ayna tutan bir öyküyü farklı bir yapım tekniğiyle, tutarlı ve başarılı bir şekilde hayata geçirmiş olması. 

Mansiyonla ödüllendirilen beş filmse şunlar:

  • Vera/Satı Çağıran
  • Sahra/Süreyya Çelik
  • Günün Başlangıcı/Tuvana Günay
  • Şimdi Sadece/Ufuk Çavuş
  • Son İş Günü/e Doruk Yılmaz

Jüri, Aykut Bayam'ın Uzaktan Aşure ve Güleycan Güneş'in Sessiz Düş adlı filmlerini özel ödüle layık buldu...

Paranoya