"Aidiyet", "Saf" ve diğerleri: "Biz de Varız!" seçkisi, 5 Aralık'tan itibaren İstanbul Modern'de

"Aidiyet", "Saf" ve diğerleri: "Biz de Varız!" seçkisi, 5 Aralık'tan itibaren İstanbul Modern'de

İstanbul Modern Sinema'nın Türk sinemasından en yeni filmleri bir araya getirdiği Biz de Varız! programı, sinemaseverlerle buluşuyor. Program, 5-22 Aralık tarihleri arasında takip edilebilir...

İstanbul Modern Sinema, Türkiye sinemasında son yılın öne çıkan filmlerini bir araya getirdiği Biz de Varız! programının sekizincisiyle sinemaseverlerin karşısında.

Farklı hikâyeler, karakterler, anlatım tarzlarına sahip filmleri bir araya getiren programda deneysel anlatımıyla dikkat çeken Burak Çevik imzalı Aidiyet ile Senegal'den Türkiye'ye göçen Amina'nın öyküsünü anlatan belgesel film Amina, festivallerden sonra ilk kez izleyiciyle buluşuyor. 

"Aidiyet", "Saf" ve diğerleri: "Biz de Varız!" seçkisi, 5 Aralık'tan itibaren İstanbul Modern'de - Resim : 1

Kentsel dönüşüm hikâyesi Saf, insanın doğayla ilişkisini aktaran Nebula, Ömür Atay'ın televizyon kariyerinden sonra çektiği ilk uzun metrajı Kardeşler ve Köken Ergun'un Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenen şehit anma etkinliklerini incelediği belgeseli Şehitler, seçkide yer alan diğer filmler.  

Uzun metrajlara ek olarak bu yıl bir kısa film seçkisine de yer veren Biz de Varız! programında yönetmen, oyuncu ve film ekipleri de izleyiciyle buluşacak.   

"Aidiyet", "Saf" ve diğerleri: "Biz de Varız!" seçkisi, 5 Aralık'tan itibaren İstanbul Modern'de - Resim : 2

İstanbul Modern Sinema İstanbul Modern Aidiyet Saf sinema