Ahmet Ümit'in yeni kitabı "Aşkımız Eski Bir Roman", raflardaki yerini aldı

Ahmet Ümit'in yeni kitabı "Aşkımız Eski Bir Roman", raflardaki yerini aldı

Başkomser Nevzat, İstanbul'un yokuşlu ve tekinsiz sokaklarına geri dönüyor. Ahmet Ümit'in üç öyküden oluşan yeni kitabı Aşkımız Eski Bir Roman, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle piyasada. Ümit, ilk imzasını cuma günü düzenleyecek.

"Bazı vakalarda katilin kim olduğunun hiçbir önemi yoktur, cinayet silahı kimin elinde olursa olsun, kurbanı öldüren, aslında kendi tutkusudur."

Ahmet Ümit'in Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan yeni kitabı Aşkımız Eski Bir Roman, bu cümleyle başlıyor.

Kitap, Aşkımız Eski Bir Roman, Overlokçu Kız ve Sergey Nikolayeviç Jerkovski'ye Ne Oldu? isimli birbirinden bağımsız üç uzun öyküden oluşuyor.

AŞKIMIZ ESKİ BİR ROMAN 

Kitaba adını veren öykü, katilin kim olduğu sorusundan çok maktulün nasıl birisi olduğu üzerine kurulmuş psikolojik bir çözümleme. Maktulün karışık/sapkın psikolojik yapısının çözülmesi, yani kişiliğinin deşifre edilmesi, Başkomser Nevzat'ı katilin kimliğine götürüyor. 

OVERLOKÇU KIZ 

Tipik bir üçüncü sayfa cinayeti, hiçbir zaman göründüğü kadar basit olmayabilir. Profesyonel şüpheciliğinden ödün vermeyen Başkomser Nevzat, delil olanla olmayan arasındaki farkı, tecrübesiyle ayırt edebiliyor. Kenar mahallelerde yaşanan acılara, kırsal kökenli insanların yaşadıkları sorunlara bir kez daha tanık oluyor.

SERGEY NİKOLAYEVİÇ JERKOVSKİ'YE NE OLDU? 

Öykü, bir tutku cinayetinin sebeplerini araştırırken aniden etki alanını genişletiyor. Ünlü bir Rus bilim insanı çalışmaları için geldiği İstanbul'da kaybolur. Jerkovski'nin bir aşk üçgeninin parçası olduğunu çözen Başkomser Nevzat, öldürülmüş olma ihtimali üzerinde dururken araya giren Rus ve Türk istihbarat teşkilatlarının baskısına rağmen soğukkanlılığını asla yitirmez.  

Ahmet Ümit, Aşkımız Eski Bir Roman'ı imzalamak için 20 Eylül Cuma günü saat 17.00-20.00 arasında Yapı Kredi Yayınları Beyoğlu Kitabevi'nde okurlarıyla buluşacak...

Aşkımız Eski Bir Roman/Ahmet Ümit

Yapı Kredi Yayınları/22 TL

Ahmet Ümit Yapı Kredi Yayınları kitap