Ahmet Mekin: "Yeteneği olmayan adam, gözüne soğan sürer"

Ahmet Mekin: "Yeteneği olmayan adam, gözüne soğan sürer"

Altın Portakal Film Festivali'nin bu yılki onur ödülü sahipleri Ahmet Mekin'le Selma Güneri, 60'lardan Bugüne Sinema konulu söyleşide buluştu. Ağlama sahnelerine dair bir soru üzerine Mekin, "Yeteneği olmayan adam, gözüne soğan sürer" açıklamasını yaptı.

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin cumartesi akşamı düzenlenen açılış töreninde onur ödüllerini alan Selma Güneri ile Ahmet Mekin, "60'lardan Bugüne Sinema" konulu söyleşide bir araya geldi.

Sinema yazarı Mehmet Açar'ın moderatörlüğünde düzenlenen söyleşiye her yaştan sinemasever katılırken iki emektar oyuncu, sinemanın dünü ve bugününe dair görüşlerini dile getirip soruları yanıtladı. 

Ahmet Mekin: "Yeteneği olmayan adam, gözüne soğan sürer" - Resim : 1

Oyunculuğun ne demek olduğunu Yılmaz Güney'le çalışırken öğrendiğini belirten Selma Güneri, seyircinin alkışlarıyla bugüne geldiğini söyledi ve sinemaseverlere teşekkür etti. 

AHMET MEKİN: "YEŞİLÇAM'A ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ"

1956'da sinemaya girdiğini belirten Ahmet Mekin ise, hiçbir zaman bu işe devam edeceğini düşünmediğini itiraf etti ama sinemadan da asla kopmadığını dile getirdi: "Başka hiçbir iş yapmadım, hiçbir iş düşünemedim. Onur duyuyorum, müthişti, bizlere çok şey öğretti. Disiplin, beraber, yaşamak, çalışmak, insanlarla iletişim gibi çok şey borçluyuz Yeşilçam'a. Yeşilçam ahlakı devam ediyor."

Ahmet Mekin: "Yeteneği olmayan adam, gözüne soğan sürer" - Resim : 2

İki sanatçı ardından soruları yanıtladı. "Alaylı mı, okullu mu, sinemada hangisi geçerli?" şeklindeki soruya Mekin, "Okuldan yanayım ancak bizim dönemimizde şartlar sınırlıydı. Bizler alaylıyız, sonrasında yetenek geliyor, yeteneğin varsa devam ediyorsun," yanıtını verdi. 

SELMA GÜNERİ: OYUNCU DOĞULUR, SONRADAN OYUNCU OLUNMAZ"

Güneri ise bu soruya şöyle karşılık verdi: "Oyuncu doğulur, sonradan oyuncu olunmaz. Elbette akademik eğitim şarttır, üzerine çok şey konulur ancak diğer yandan da ruhsal olarak bunu hissetmiyorsanız okula gitmenin de anlamı yoktur. Yeşilçam gerçekten bir okuldu." 

Ahmet Mekin: "Yeteneği olmayan adam, gözüne soğan sürer" - Resim : 3

Soru-cevap seansında ağlama sahnelerinde göze soğan sürüldüğü, bu sayede oyuncunun rahatça ağlayabildiğine dair iddialar da gündeme getirildi. Soruyu yanıtlayan Ahmet Mekin, bugüne kadar hiç böyle bir sahneyle karşılaşmadığını belirtip "Yeteneği olmayan adam, gözüne soğan sürer," dedi. İHA

Altın Portakal Film Festivali Ahmet Mekin Selma Güneri