Agora Meyhanesi'nin bestecisi İsmet Nedim hayatını kaybetti

haberglobal.com.tr
2024'te hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kimdir Kültür Sanat haberleri
Agora Meyhanesi'nin bestecisi İsmet Nedim hayatını kaybetti

Yeşilçam filmlerine şarkılarıyla damga vuran usta müzisyen İsmet Nedim, 93 yaşında hayata veda etti.

Yeşilçam ve Türk müziğine damga vuran ünlü sanatçı İsmet Nedim, Berlin'de vefat etti.

Magazin yazarı ve şarkıcı Onur Akay, İsmet Nedim'in ölüm haberini duyurdu.

Onur Akay, "Türk müziğinde büyük bir kayıp yaşandı. 'Agora Meyhanesi', 'Arım, Balım, Peteğim', 'Benim de Canım Var', 'Kalpsiz, Boş Kalan Çerçeve', 'Seven Ne Yapmaz' gibi unutulmaz eserlere imza attı. Şarkıları Yeşilçam'ın efsane filmlerinde yer aldı. Bir dönemin önemli ses sanatçısı ve başarılı bestecilerinden İsmet Nedim, dün gece 19 Mart 2024 Salı günü saat 22.00'de çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. 93 yaşındaki sanatçı, Alzheimer hastalığı nedeniyle Berlin'deki bir huzurevinde kalıyordu. Sadece bir kızını tanıyabiliyor, diğer kızını ve kardeşini tanımıyordu. Cenazesi Cuma günü Türkiye'ye getirilecek" ifadelerini kullandı.

Agora Meyhanesi'nin bestecisi İsmet Nedim hayatını kaybetti - Resim : 1

İSMET NEDİM KİMDİR?

Samsun'da doğan İsmet Nedim, İstanbul Belediye Konservatuvarı mezunudur. Ankara'ya gelerek, Halil Bediî Yönetken, Muammer Sun ve Kemal İlerici gibi batı müziği ustalarından özel dersler aldı.

Müzik eğitimini konservatuvarda ve Ankara Radyosu'nda tamamlayan Nedim, 1962'de Ankara Büyük Sinema'da batı enstrümanları ve Türk müziği sazları eşliğinde ilk konserini verdi. Dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel ve devlet protokolü de bu konserde hazır bulundu. Ünlü besteci, şarkıları Zeki Müren, Emel Sayın, Muazzez Abacı ve Bülent Ersoy gibi pek çok sanatçı tarafından seslendirildi ve Yeşilçam filmlerinde kullanıldı. 1981 yılında Almanya'nın Berlin şehrine göç eden sanatçı, toplamda 350'den fazla şarkı besteledi.