8. Sarıyer Edebiyat Günleri, 25 Eylül'de başlıyor

8. Sarıyer Edebiyat Günleri, 25 Eylül'de başlıyor

8. Sarıyer Edebiyat Günleri için artık sayılı gün kaldı. 25-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek edebiyat günlerinin onur konuğu Hıfzı Topuz, Ahmet Ümit de Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü'nü alacak.

Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği 8. Edebiyat Günleri, 25 Eylül'de Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı'nda kapılarını açıyor. 

40 yayınevi ve 210 yazarın katılımıyla düzenlenecek etkinliğin bu yılki onur konuğu Hıfzı Topuz.

8. Sarıyer Edebiyat Günleri, 25 Eylül'de başlıyor - Resim : 1

ŞİİR EŞLİĞİNDE BOĞAZ TURU

Program kapsamında Şiir Teknesi, Celil Nalçakan, Hakan Gerçek ve Şükrü Erbaş'ın seslendireceği şiirlerle boğazda maviliklere açılacak. Etkinliğe farklı ilçelerden katılacak edebiyatseverler için Kadıköy ve Beşiktaş'tan kalkacak Şiir Hatları, Grup Yol'a Düş'ün müzik ve şiir dinletisiyle keyifli şiir yolculuğu yapacak.

8. Sarıyer Edebiyat Günleri, 25 Eylül'de başlıyor - Resim : 2

BEYAZ MARTI EDEBİYAT ÖDÜLÜ AHMET ÜMİT'İN

Sarıyer Edebiyat Günleri ile özdeşleşen Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü de sahibini bulacak. 2014 yılında verilmeye başlanan ödüle layık görülen isim Ahmet Ümit.

Etkinlikte onur konuğu Hıfzı Topuz ve Ahmet Ümit'in yanı sıra, Hasan Ali Toptaş, İnci Aral, Canan Tan, Zafer Algöz, Can Yılmaz, Nebil Özgentürk, Aydın Ilgaz, Işık Öğütçü, Behiç Ak, Oya Baydar, Adnan Özyalçıner, Zeynep Oral, Şükrü Erbaş, Latife Tekin, Yalvaç Ural, İhsan Eliaçık, Sinan Meydan, Mine Söğüt gibi yazar ve şairler, edebiyatseverler için kitaplarını imzalayacak. 

8. Sarıyer Edebiyat Günleri, 25 Eylül'de başlıyor - Resim : 3

DÖRT BAŞKAN SARIYER'DE 

Edebiyat Günleri, dört büyükşehir belediye başkanını da bir araya getirecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sarıyer Edebiyat Günleri'nde panel düzenleyecek. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in moderatör olarak katılacağı panelin konusu Yerel Yönetimler ve Edebiyat.

8. Sarıyer Edebiyat Günleri, Selda Bağcan'ın 29 Eylül akşamı vereceği konserle son bulacak.

Sarıyer Belediyesi Kireçburnu Hıfzı Topuz Ahmet Ümit Selda Bağcan