6 Haziran Diyetisyenler Günü nedir? Diyetisyenler Günü kutlama mesajları, sözleri

haberler
6 Haziran Diyetisyenler Günü nedir? Diyetisyenler Günü kutlama mesajları, sözleri

Diyetisyenler Günü geldi ve sağlığımıza dikkat eden bu nadide meslek için birçok vatandaş güzel ve anlamlı sözler arıyor. İşte 6 Haziran Diyetisyenler Günü geçmişi ve kutlama mesajları...

6 Haziran Diyetisyenler Günü olarak kutlanıyor. M.Ö. 460-377 yıllarında yaşayan ve tıbbın babası olarak bilinen Hipokrat'ın "diyetle tedavi edebileceğiniz hallerde ilaç tavsiye etmeyiniz" cümlesiyle hareket eden diyetisyenler insan sağlığını korumak için yardımcı oluyor. Diyetisyenler Günü kutlama mesajları bu bağlamda paylaşılıyor. İşte en güzel, anlamlı, arkadaşa ve eşe Diyetisyenler Günü mesajları ve sözleri...

1986'dan bu yana ülkemizde kutlanan 6 Haziran Diyetisyenler Günü mesajları ve sözleri sosyal medyada paylaşılıyor. İnsan sağlığı açısından büyük öneme sahip olan ve beslenmenin önemini insanlara aktaran Diyetisyenler Günü, obezite ile mücadelede de kilit rol oynuyor.

Diyetisyenler Günü

DİYETİSYENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI VE SÖZLERİ

Diyetisyen, kişilerin beslenmesi ve bu besinlerle ilgili uzmanlık bilgisine sahip olan kişilere denilmektedir. Diyetisyenler, sağlıklı ve hasta kişiler için uygun bir beslenme rejimi belirler. Bu doğrultuda özellikle kişilerin yaşam standartları ve fiziksel özelliklerini bir arada baz alarak kişilerin beslenme şekli üzerinde yoğunlaşır.

- Topluma sağlıklı beslenme alışkanlığı edindirme gibi önemli bir sorumluluk üstlenen, tüm diyetisyenlerin 6 Haziran Diyetisyenler Günü'nü kutluyoruz.

- Bugün diyetisyenler günüymüş... Onlar nezdinde başta yoldaşlarım olmak üzere bu yola gönül veren tüm diyetisyen kardeşlerimin gününü kutlarım.

- Beslenme ve diyet programları topluma değil kişiye özel olmalı. Bunu düzenleyen diyetisyenlerdir. Diyetisyenler Günü'müz kutlu olsun.

- İşine gönül vermiş ve işini hakkıyla yapan tüm meslektaşlarımın günü kutlu olsun. Diyetisyenler günü kutu olsun.

Kaynak: Haber Global TV