56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün akşam kapılarını açtı

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün akşam kapılarını açtı

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, geleneksel kortej geçişi ve kırmızı halı seremonisinin ardından düzenlenen açılış töreniyle izleyiciye "Merhaba," dedi. Gecede Selma Güneri, Ahmet Mekin ve Can Kolukısa'ya onur ödülleri takdim edildi.

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün görkemli bir törenle başladı.

Geleneksel kortej geçişi ve kırmızı halı seremonisi ardından düzenlenen açılış töreninde ilk konuşmayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptı. Bakan Ersoy, yarım asrı geride bırakan bir sanat geleneği olarak festivalin kültür ve sinema hayatına önemli bir renk ve fayda kattığını belirtti ve festivale emek veren ve katkı sunan herkese teşekkürlerini sundu, sanatçıları selamladı.

Festivalin ev sahibi Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin başkanı Muhittin Böcek de festivali yeniden kucakladıkları için tüm Antalyalılara ve sanatçılara teşekkür etti. Başkan Böcek şöyle konuştu: "Ülkemizin geçirdiği zor günlerde festivalimizin nefes ve ışık olsun istiyoruz. Festivali yeniden özüne döndürdük. Daha güzel günlere gideceğiz." 

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün akşam kapılarını açtı - Resim : 1

TÜRKAN ŞORAY GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Böcek'in ardından kürsüye Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray çıktı. Dakikalarca ayakta alkışlanan Şoray, gözyaşlarını tutamazken seyircisine şöyle seslendi: "Bana bu alkışlarınızla, teveccühünüzle, bu sıcaklığınızla yaşattığınız mutluluğu kelimelerle anlatmam mümkün değil. Festivalin esas sahipleri Antalyalıların katkılarıyla bu akşam muhteşem bir açılış oluyor. Burası adeta bir şölen yeri. Festival, sanatsever Antalyalıların desteğiyle her yıl biraz daha güçlendi ve ülkemizin en kalıcı festivali haline geldi. Festival, Türk sineması için bir gurur oldu. Antalya festivalinin kokusu, havası başka hiçbir yerde yaşanmaz." 

OĞLUNDAN BABASINA ÖDÜL

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün akşam kapılarını açtı - Resim : 2

Türkan Şoray'ın konuşmasının ardından sıra onur ödüllerinin takdimine geldi. 

Yıldırım Önal Anı Ödülü'ne layık görülen Can Kolukısa'ya ödülünü babasının izinden giden oğlu Emrah Kolukısa verdi. Can Kolukısa, "Yıldırım Önal adına konan bu ödül, hayatımın en büyük ödülü oldu. İkinci büyük ödül ise Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yeniden başlaması oldu," dedi.  

AHMET MEKİN'DEN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün akşam kapılarını açtı - Resim : 3

Bu yılki onur ödülüne Selma Güneri ile birlikte layık görülen Türk sinemasının yaşayan efsanelerinden Ahmet Mekin ise, ödülünü Başkan Böcek ile Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun elinden aldı. Emektar oyuncu, teşekkür konuşmasında "Festival, bizler için çok önemli. Türk halkı sinemasının arkasında durdu ve devam edecektir," derken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamayı da ihmal etmedi. Mekin'in sözleri ayakta alkışlandı. 

50 YIL SONRA YENİDEN

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün akşam kapılarını açtı - Resim : 4

Açılış gecesinde ilk Altın Portakal'ını 15 yaşında alan Selma Güneri de onur ödülü alan diğer isimdi. Güneri'ye ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy verdi. Konuşmasını Yeşilçam'a ayıran Güneri, "Yeşilçam'ı göz ardı etmek, Türk sinemasını yok saymak demektir. Bu akşam Türk sineması yeniden festivalle döndü" dedi.

Gece, Candan Erçetin ve Anjelika Akbar'ın mini konserleriyle sona erdi...

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün akşam kapılarını açtı - Resim : 5

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali Antalya Altın Portakal Film Festivali Altın Portakal Film Festivali Altın Portakal Selma Güneri Ahmet Mekin