49. İstanbul Müzik Festivali açık hava mekanlarda

49. İstanbul Müzik Festivali açık hava mekanlarda

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenecek 49. İstanbul Müzik Festivali, 3–21 Haziran tarihleri arasında İstanbul'un çeşitli açık hava mekânlarında müzikseverlerle buluşacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 49’uncusu düzenlenecek olan İstanbul Müzik Festivali pandemi önlemleri kapsamında ilk kez tamamen açık havada gerçekleşecek.

Türkiye ve yurtdışından solistler, topluluklar ve orkestraların yer alacağı festivalin teması ve programı ise nisan ayında açıklanacak.

CİHAT AŞKIN VE PETERIS VASKS'A ÖDÜL

İstanbul Müzik Festivali kapsamında verilen onur ödülü keman sanatçısı Prof. Dr. Cihat Aşkın’a, açılış töreninde sunulacak.

Yaşam boyu başarı ödülü ise besteci Peteris Vasks’a, “Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No. 6” bestesinin Türkiye’deki ilkseslendiriliş konserinde takdim edilecek.

2020 yılında İstanbul Müzik Festivali, Essen Philharmonie, Riga Güz Oda Müziği Festivali ve Hoffmann Vakfı Başkanı André Hoffmann’ın desteğiyle Wigmore Hall ortak siparişi üzerine Peteris Vasks’ın bestelediği “Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No. 6” eserinin Türkiye’deki ilkseslendirilişi pandemi nedeniyle ertelenmişti.

Kaynak: Haber Global TV

49. İstanbul Müzik Festivali İstanbul Kültür Sanat Vakfı