49. İstanbul Müzik Festivali, 18 Ağustos'ta izleyiciyle buluşacak

49. İstanbul Müzik Festivali, 18 Ağustos'ta izleyiciyle buluşacak

49. İstanbul Müzik Festivali, 18 Ağustos'ta başlayacak. Festival, bir ay boyunca 14 farklı mekanda Türkiye ve yurt dışından 30'un üzerinde solist, topluluk ve orkestrayı ağırlayacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen "49. İstanbul Müzik Festivali", 18 Ağustos - 16 Eylül tarihleri arasında İstanbul'un en keyifli açık hava mekanlarında gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle, "Başka bir dünya mümkün mü?" temasıyla yola çıkan festival, bir ay boyunca 14 farklı mekanda Türkiye ve yurt dışından 30'un üzerinde solist, topluluk ve orkestrayı ağırlayacak.

Festival kapsamında düzenlenecek 21 konserde, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Accademia Bizantina, Festival Orkestrası, Modigliani ve Casal Quartet gibi toplulukların yanı sıra Fazıl Say, İdil Biret, Khatia Buniatishvili, Anna Vinnitskaya, Alexander Rudin, Hande Küden, Paul Meyer, Simon Ghraichy, Martynas Levickis ve Ufuk-Bahar Dördüncü gibi birçok yıldız isim müzikseverlerle buluşacak.

Konserlerin yapılacağı mekanlar arasında bu yıl Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras, UNIQ İstanbul Açıkhava Sahnesi, Fransız Sarayı, Venedik Sarayı, ARTER Arka Bahçe, Rahmi M. Koç Müzesi, Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus ve Saint Benoit Fransız Lisesi Avlusu yer alıyor.

Pandemi önlemleri altında düzenlenecek etkinlik kapsamında ayrıca Atatürk Kent Ormanı, Fenerbahçe Parkı ve Yıldız Parkı'nda da ücretsiz hafta sonu konserleri İstanbulluların beğenisine sunulacak.

Festivalde çocuklara ve gençlere yönelik doğa yürüyüşleri, atölye çalışmaları ve aktiviteler de yine ücretsiz olarak, pandemi önlemleri altında gerçekleştirilecek. Konserlerden önce farklı alanlardan isimlerle yapılan "Konsere Doğru" söyleşileri bu yıl da devam ediyor. Ücretsiz düzenlenecek söyleşiler İKSV Spotify ve Apple Podcasts hesaplarından podcast olarak da dinlenebilecek.

Kaynak: Haber Global TV

49. İstanbul Müzik Festivali