48. İstanbul Müzik Festivali'nin teması, "Beethoven'ın Aydınlık Dünyası"

48. İstanbul Müzik Festivali'nin teması, "Beethoven'ın Aydınlık Dünyası"

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği İstanbul Müzik Festivali, 48. kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 2 Haziran'da başlayacak festivalin bu yılki teması, "Beethoven'ın Aydınlık Dünyası"...

2-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Müzik Festivali, doğumunun 250. yılı kutlanan Beethoven'ı anıyor.

Bu yıl Onur Ödülü müzik eğitimcisi ve yazar Ahmet Say'a, Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise Rus ekolünün önde gelen temsilcilerinden Alexander Rudin'e verilecek. 

AÇILIŞ, TEKFEN FİLARMONİ İLE SAHNE ALACAK STELLA CHEN'DEN 

Festivalin 2 Haziran'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek açılış konserinde keman sanatçısı Stella Chen, Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası eşliğinde sahne alacak. 

Ernst von Siemens Müzik Vakfı fonuyla İstanbul Müzik Festivali ve Tekfen Vakfı ortak siparişi olan Hasan Uçarsu'nun yeni eseri Toprak Sever İnsanları Birer Birer'in dünya prömiyeri, 8 Haziran'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda.

Pereis Vasks'ın bestelediği Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No. 6, Artemis Quartet'in yorumuyla 17 Haziran'da Surp Hovhan Vosgeperan Ermeni Katolik Kilisesi'nde Türkiye prömiyerini yapacak. 

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Thomas Hampson ve Michael Schade solistliğinde Mahler'in Veda Üçlemesi olarak kabul edilen senfonilerinden Toprağın Şarkısı ile festivale konuk olacak. Toprağın Şarkısı, 23 Haziran'da, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda müzikseverlerle buluşacak. 

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 25 Haziran'da yapılacak kapanış konserindeşse Vikingur Ólafsson ve Şef Elim Chan yönetimindeki Berlin Konzerthaus Orkestrası sahne alacak. AA

İstanbul Kültür Sanat Vakfı İKSV 48. İstanbul Müzik Festivali Beethoven'ın Aydınlık Dünyası İstanbul Müzik Festivali