48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül-5 Ekim tarihlerinde dijital ortamda müzikseverlerle buluşacak

48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül-5 Ekim tarihlerinde dijital ortamda müzikseverlerle buluşacak

48. İstanbul Müzik Festivali'nin yeni tarihleri ve nasıl düzenleneceğine dair açıklama geldi. Festival, 18 Eylül-5 Ekim tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenecek...

Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanırken koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen 48. İstanbul Müzik Festivali'nin yeni programı belli oldu.

Festival, 18 Eylül-5 Ekim tarihlerinde müzikseverlerle dijital ortam üzerinden buluşmaya hazırlanıyor. 

Konserlerin çekimleri, aralarında Wiener Akademie, Bilkent Senfoni Orkestrası, Kheops Ensemble, Philharmonix, Beethoven Trio Berlin, Borusan Quartet, Semplice Quartet gibi topluluklar ve Thomas Hampson, Bülent Evcil, Derya Türkan, Yurdal Tokcan, Gökhan Aybulus, Ezgi Karakaya gibi solistlerin de bulunduğu isimlerle hem İstanbul'daki hem de Avrupa'nın çeşitli şehirlerindeki tarihi mekânlarda sürüyor.

48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül-5 Ekim tarihlerinde dijital ortamda müzikseverlerle buluşacak - Resim : 1

Kayıtlar, İstanbul'da Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Hıdiv Kasrı, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, Harbiye Saint Esprit Katedrali, Surp Hovhan Vosgeperan Kilisesi, Süreyya Operası gibi şehrin çokkültürlü kimliği ve tarihi kültürel hazinelerini ortaya koyan mekânlarda, Avrupa'daysa Belçika, Almanya, Avusturya ve Hollanda'nın çeşitli şehirlerinde, Perchtoldsdorf Şatosu, Stavelot Manastırı gibi tarihi mekânlarda profesyonel ekipler tarafından yapılıyor. 

AÇILIŞ KONSERİ, KEMAN SANATÇISI EMRE ENGİN'DEN

48. İstanbul Müzik Festivali, Tekfen Filarmoni Orkestrası'nın eşlik ettiği keman sanatçısı Emre Engin'in konseriyle açılacak. Konserin kaydı, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Meydanı'nda gerçekleşti. Salgın önlemleri altında, sınırlı sayıda kişinin katılımıyla düzenlenen konserde Beethoven, Mozart, Prokofiev ve Bartok'tan eserler seyirciyle buluştu. 

48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül-5 Ekim tarihlerinde dijital ortamda müzikseverlerle buluşacak - Resim : 2

BEETHOVEN ANISINA

İstanbul Müzik Festivali, Beethoven'ın Aydınlık Dünyası temasıyla 2020 yılında tüm dünyada olduğu gibi büyük bestecinin 250. doğum yılını da kutlayacak. Bestecinin ikonik eserleri, ondan esinlenen yeni projeler ve yeni eser siparişlerinin yer aldığı 48. İstanbul Müzik Festivali programına dair ayrıntılar ve bilet bilgileri yakında duyurulacak... 

48. İstanbul Müzik Festivali