'3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali'nin 'uzun metraj jüri' üyeleri belli oldu

Kültür Sanat haberleri
'3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali'nin 'uzun metraj jüri' üyeleri belli oldu

Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali", 30 Eylül-4 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak. Merakla beklenen festivalin 'uzun metraj jüri' üyeleri belli oldu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen, 3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali; Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla 30 Eylül – 4 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival Kurucu İdari Direktörü ve Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği Başkanı Filiz Dağ’ın yönetiminde düzenlenecek olan festivalin, uzun metraj jüri üyeleri belli oldu.

'3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali'nin 'uzun metraj jüri' üyeleri belli oldu - Resim : 1

YILDIZ İSİMLER JÜRİ KOLTUĞUNDA YER ALACAK

Uzun metraj jüri koltuğunda; ünlü oyuncu Erkan Kolçak Köstendil, sinema yazarı Hande Kara, müzik dünyasında yapay zeka çalışmalarıyla tanınan Beyza Doğuç, yazar Şeref Atak ve bilimkurgu alanındaki akademik başarısıyla dikkat çeken Derin Derman yer alıyor.

Festivalin bu yılki ulusal uzun metraj jüri koltuğunda; Lek wysokosci (2011), Obce cialo (2014), Eter (2018) ve bilimkurgu filmi Arc (2020) ile tanınan Polonyalı görüntü yönetmeni Piotr Niemyjski ve “Sputnik” (2020), “Omut” (2022) gibi gişe rekortmeni filmlerden sanat filmlerine kadar sektörün önde gelen projelerinde çalışan Timur Gavrilenko yer alıyor.

Jüri başkanlığını ise başarılı yönetmen Erdem Tepegöz üstleniyor.