2022 Altın Küre Ödül Töreni'nin ardındaki gerçek! İşte kazananlar

Kültür Sanat haberleri
2022 Altın Küre Ödül Töreni'nin ardındaki gerçek! İşte kazananlar

Bu yıl 79'uncu kez düzenlenen Altın Küre Ödülleri'nin sahipleri, sosyal medyadan yapılan anonslarla açıklandı.

79. Altın Küre Ödülleri, önceki gece Beverly Hilton Hotel'de kırmızı halısız, seyircisiz, ünlülerin katılımı olmadan ve medyanın dahil olmadığı sönük bir törenle sahiplerini buldu. 2022 Altın Küre Ödülleri'ni kazananlar Twitter üzerinden açıklandı.

2022 Altın Küre Ödül Töreni'nin ardındaki gerçek! İşte kazananlar - Resim : 1

ÜNLÜLERDEN 'BOYKOT' DUYURUSU

2022 Altın Küre Ödül Töreni, canlı yayınlanmadı. Omicron varyantı nedeniyle seyirci ve medya mensupları kabul edilmedi. Kırmızı halı ve sahne şovları da olmadı. Ancak varyantın bahane olduğu iddia ediliyor. Zira töreni düzenleyen Hollywood Yabancı Basın Birliği önceki yıllarda ayrımcı ve kayırmacı politikası nedeniyle tepki almış, ünlüler töreni boykot edeceklerini açıklamıştı.

2022 Altın Küre Ödül Töreni'nin ardındaki gerçek! İşte kazananlar - Resim : 2

TARİHE GEÇTİ

Squid Game dizisi ile dünya çapında ünlenen O Yeong-su, dizi dalında 'Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü aldı. Altın Küre'de oyuncu dalında ödül kazanan ilk Güney Koreli oldu.

Müzikal dalında 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü Rachel Zegler kazandı.

ABD’li oyuncu MJ Rodriguez, dizi dalında ‘En İyi Kadın Drama Oyuncusu’ ödülünü aldı. Rodriguez, Altın Küre kazanan ilk trans kadın oyuncu oldu.

ABD’li şarkıcı Billie Eilish, Bond filmi 'No Time to Die' için yaptığı şarkı ile 'En İyi Orijinal Şarkı’ ödülünü kazand

Succession’ dizisi, televizyon yapımları arasında üç ödülle törenin galibi oldu. ‘En İyi Dizi’, ‘Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödüllerini topladı.

‘Mare of Easttown’ dizisindeki rolü ile mini dizi dalında ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü ise İngiliz oyuncu Kate Winslet kazandı. Bu, aktrisin beşinci Altın Küre ödülü oldu.

Kaynak: Haber Global TV

Altın Küre twitter