20. Geleceğin Sineması yarışmasında finale kalan eserler açıklandı

Kültür Sanat haberleri
20. Geleceğin Sineması yarışmasında finale kalan eserler açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğinde düzenlenen "Geleceğin Sineması" yarışmasında finale kalan proje sahipleri belirlendi.

TÜRSAK'tan yapılan açıklamaya göre, sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri için bu yıl 20.si gerçekleştirilen yarışmada, 10 proje finale kaldı.

Başkanlığını sinema yazarı Burçak Evren'in yaptığı jüride, yönetmen Cemal Alpan, oyuncu Ece Uslu, yönetmen-akademisyen Elif Refiğ, akademisyen Okan Ormanlı, Sinema Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Yavuzkanat ve dramaturg Volkan Yazıcı yer aldı.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden öğrencilerin kurmaca, deneysel, belgesel ve animasyon türündeki projeleriyle katıldığı yarışmada Feyzi Baran'ın "Abaküs", Mert Kartal'ın "Bize En Uzak Hayat", Alp Kaan Akkaya'nın "Boşluğun Sesi", Medine Baskın'ın "Çamur", Yener Şentürk'ün "Evcilik", Utku Çırak'ın "Kabuk", Arif Canpolat'ın "Kağıdın Ritmi", Melihat Ağgül'ün "Mis Gibi", Özkan Emre'nin "Pamuk" ve Ali Baran Baz'ın "Yersizyurt" isimli senaryoları 20'şer bin lira maddi destek ve danışmanlık desteği almaya hak kazandı.

Kısa filmlerini çekecek 10 genç sinemacı arasından dereceye giren ilk üç isim ise ödül töreninde belli olacak.

TÜRSAK VAKFI NEDİR, NE ZAMAN KURULDU?

TÜRSAK Vakfı, 1991 yılında, sinema, televizyon, güzel sanatlar, basın, iş ve politika dünyasından tanınmış 215 üyenin katılımıyla kuruldu. Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı - TÜRSAK; 30. yılını doldurmuş olan özerk bir vakıftır.

Bugüne kadar onlarca değerli yönetmen, yüzlerce sinema öğrencisi ve sektör çalışanı yetiştiren TÜRSAK, sektörel endüstriye kaliteli elemanlar kazandırdı. Sayısız uluslararası festival, film haftası, yarışma, panel, seminer, sempozyum ve atölye gerçekleştiren, yaptığı yayınlar ve yapımlarla sinema sektörüne ve sektörün bilgi birikimine katkıda bulunan TÜRSAK vakfı; aynı zamanda 2005-2008 yılları arasında, Türkiye’nin uluslararası tanıtımı adına en kaliteli, en büyük projelerinden biri olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin organizasyonunu gerçekleştirdi; festivale şu anki uluslararası kimliğini kazandırdı.

Festivale kazandırdığı film marketle festivali sinemacıların buluştuğu bir merkez haline getiren ve amacı halka hizmet etmek olan TÜRSAK Vakfı; gerçekleştirdiği organizasyonlarla kitlelerin bilinçlenmesini sağlayan ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan bir vakıftır. TÜRSAK Vakfı, Mart 2021’den itibaren Cemal Okan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu tarafından yönetilmektedir.

Kaynak: AA

TÜRSAK kültür sanat haberleri