Ünlü müzisyen hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Ünlü müzisyen hayatını kaybetti

1980 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan "What's Another Day"in sözlerini yazan Shay Healy hayatını kaybetti.

İrlandalı Müzisyen Shay Healy, 78 yaşında hayatını kaybetti.

1980 yılında yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nda İrlanda Johnny Logan'ın 'What's Another Year' şarkısıyla birinci olmuştu. Bu şarkının sözlerini Shay Healy yazmıştı. 

Müzisyenliğinin yanı sıra yayıncılık alanında da dadından söz ettiren Healy, RTE'deki Nighthawks şovuyla 1980'li yıllara damgasını vurmuştu. 

Healy'nin  bu programda Adalet Bakan Sean Doherty ile telefon dinlemeleri üzerine yaptığı röportaj büyük ses getirmiş ve Taoiseach Charles Haughey istifa etmek zorunda kalmıştı. 

Daha sonra prodüksiyon işine giren Shay Healy'ye 2004 yılında Parkinson hastalığı teşhisi konuldu. Ancak hastalık Healy'yi durduramadı. Çalışmaya devam eden müzisyenin eşi Dymphna 2017 yılında vefat etmişti. 

Ünlü müzisyen hayatını kaybetti - Resim : 1

Shay Healy (arkada) ve Johnny Logan, Eurovision zaferinin ardından İrlanda'da coşkuya karşılanmıştı.

Yazar ve radyo spikeri Gareth O'Callaghan, Healy'nin ölüm haberini almanın üzüntüsü içinde olduğunu söyledi.

O'Callaghan, "Vicar Caddesi'ndeki o harika gecede çok nazikti. Hastalığının verdiği acıya rağmen gülümsemesi hiç yüzünden eksik olmamıştı" dedi. 

Oyuncu Simon Delaney ise ölüm haberini "Kalbim kırıldı" diye yorumlarken "Onunla birlikte çalışmak büyük bir zevkti, o bir dahi, efsane ve gerçek bir centilmendi" dedi. 

Komedyen PJ Gallagher ise Healy'nin kendisine ilk televizyon işi veren kişi olduğunu belirterek "Tam bir centilmendi" yorumunda bulundu. 

Kaynak: Haber Global TV

2021'de hayatını kaybeden ünlüler eurovision şarkı yarışması müzik