19. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali'nde Meral Çetinkaya ile Cahit Berkay'a onur ödülü

19. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali'nde Meral Çetinkaya ile Cahit Berkay'a onur ödülü

19. Frankfurt Türk Film Festivali, dün düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılış töreninde Meral Çetinkaya ile Cahit Berkay'a Yaşam Boyu Onur Ödülü verilirken, Vefa Ödülü ile onurlandırılan Hulki Saner ile Oya Aydoğan'ın plaketlerini çocukları aldı.

Sinema sanatı aracılığıyla Türkiye ile Almanya toplumları arasındaki ekonomik ve kültürel paylaşımı artırmayı ve birlikte yaşam kültürüne katkıda bulunmayı amaçlayan Frankfurt Türk Film Festivali, eski opera binasında düzenlenen açılış töreniyle başladı. 

19. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali'nde Meral Çetinkaya ile Cahit Berkay'a onur ödülü - Resim : 1

Bu yıl 19. kez düzenlenen festivalin açılışında ödüller sahiplerine takdim edildi. Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün bu yılki sahipleri, 40 yıl önce Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görüldüğü Hazal filminin ardından aynı ödülü 1996'da Solgun Bir Sarı Gül filmindeki performansıyla tekrar kazanan, Karanlıktakiler, Vizontele, Kaç Para Kaç, Vizyontele Tuuba, Mutluluk, İz ve Piano Piano Bacaksız gibi filmlerde rol alan usta oyuncu Meral Çetinkaya ile 1978'de Fırat'ın Cinleri, 1982'de Kırık Bir Aşk Hikayesi, 1991'de Gizli Yüz filmlerinin müzikleriyle Altın Portakal'ı kazanan, 149 film, 58 dizi ve 10'un üzerinde belgesel müziği yapan Moğollar'ın kurucusu Cahit Berkay'dı.

19. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali'nde Meral Çetinkaya ile Cahit Berkay'a onur ödülü - Resim : 2

Vefa Ödülleri ise Sadri Alışık'ın başrolde olduğu Turist Ömer serisiyle büyük başarı yakalayan senarist, yönetmen, film yapımcısı Hulki Saner ile 2016'da kaybettiğimiz Oya Aydoğan'a verildi. Hulki Saner'in ödülünü oğlu Metin Saner ve kızı Yasemin Saner, Oya Aydoğan'ın ödülünüyse oğlu Gurur Aydoğan aldı. 

19. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali'nde Meral Çetinkaya ile Cahit Berkay'a onur ödülü - Resim : 3

Ödül seremonisinin ardından Moğollar bir konser verdi.

19. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali'nde Meral Çetinkaya ile Cahit Berkay'a onur ödülü - Resim : 4

Türkiye'den Ekin Koç, Bahar Öztan, Timur Acar, Tolga Tekin, Murat Evgin, Hakan Meriçliler, Hatice Aslan, Asuman Dabak, Nuriye Arı ve Ömer Filikçi gibi isimlerin katıldığı 19. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, 6 gün sürecek...

Meral Çetinkaya Oya Aydoğan