11. Engelsiz Filmler Festivali’nin programı açıklandı

Kültür Sanat haberleri

Puruli Kültür Sanat tarafından “Bir Arada Film İzlemek Mümkün” diyerek 11. kez gerçekleştirilecek Engelsiz Filmler Festivali, bu yıl 20-26 Ekim tarihleri arasında Ankara, 4-5 Kasım’da Eskişehir’de izleyicilerle buluşacak.

Festival programında yer alan tüm gösterimler, sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı ile izlenebilecek. Gösterimlerin ardından, film ekipleriyle yapılacak söyleşilerde, forumlarda ve atölyelerde işaret dili tercümesi yapılacak. “Çocuklar İçin” bölümü dışındaki tüm gösterimler ve etkinlikler İngilizce olarak da takip edilebilecek.

Toplamda 43 filmin erişilebilir olarak gösterileceği “Engelsiz Filmler Festivali”nin programında Ulusal Uzun Film Yarışması, Kısa Film Yarışması, Parmak İzi, Kaleydoskop, , İnsanlık Onuru, Çocuklar İçin, Otizm Dostu Gösterim ve Cumhuriyete Doğru bölümleri yer alıyor.

11. Engelsiz Filmler Festivali’nin programı açıklandı - Resim : 1

 5 FİLM ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASINDA

Son yıllarda ulusal ve uluslararası pek çok festivalde dikkat çeken yapımların yer aldığı Ulusal Uzun Film Yarışması’nda bu yıl; Belmin Söylemez’in Ayna Ayna, Orçun Köksal’ın Bars, Somnur Vardar’ın Boşlukta, Kaan Müjdeci’nin Iguana Tokyo ve Berna Gençalp’in Kim Mihri  filmleri yer alıyor.

Ulusal Uzun Film Yarışması’nın jürisinde sinema yazarı Şenay Aydemir, kurgucu Selda Taşkın, yapımcı Zeynep Ünal yer alıyor.

Yarışmada jüri tarafından En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri belirlenirken; Seyirci Özel Ödülü de izleyicilerin oylarıyla sahibine ulaşacak. Seyirciler oylarını Braille alfabesi ile basılan pusulalarla da kullanabilecekler. Ödül sahipleri 26 Ekim Perşembe günü Goethe-Institut Ankara’da düzenlenecek ödül töreninde duyurulacak.

Engelsiz Filmler Festivali, bu yıl 20-26 Ekim tarihleri arasında Ankara'da Paribu Cineverse ANKAmall, Goethe-Institut ve 4-5 Kasım’da Eskişehir’de Cinema Pink Kanatlı AVM salonlarında izleyicilerle buluşacak.

Kaynak: Haber Global TV

11. Engelsiz Filmler Festivali kültür sanat haberleri