10 yıldır acı çeken ünlü isim 41 yaşında hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
10 yıldır acı çeken ünlü isim 41 yaşında hayatını kaybetti

ABD'li ünlü sanatçı, model, oyuncu ve gazeteci Elisabeth Kieselstein Cord Hamm, 41 yaşında hayatını kaybetti. Hamm'ın 10 yıldır lyme hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü öğrenildi.

Henüz 41 yaşında olan ünlü model, oyuncu ve sanatçı Elisabeth Kieselsteien Cord Hamm'ın ölüm haberi herkesi sarstı. 

Hamm'ın kesin ölüm nedeni bilinmiyor. Ancak ailesi, ünlü modelin lyme hastalığına bağlı komplikasyonlar sonucu öldüğünü düşünüyor.

Güzel modelin babası olan ünlü lüks eşya ve mücevher tasarımcısı Barry Kieselstein Cord kızının 10 yıldan uzun bir süredir bu hastalık nedeniyle acı çektiğini anlattı. 

Baba Cord, "Lyme asla sizi bırakmaz, şu veya bu şekilde ortaya çıkar, sinsi ve sefil bir hastalıktır" dedi.

Yıllar boyunca kızlarını tedavi ettirmek için çeşitli yöntemlerine başvurduklarını anlatan Barry Kieselstein Cord, "Ne yaptıysak olmadı, defalarca tekrar etti. Elizabeth ne olursa olsun savaşmaya devam etti!" diye konuştu. 

Aile tarafından kamuya yapılan açıklamada ise "Gururlu bir New Yorklu olan, sevecen ve yetenekli kızımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Onu tanıyan herkesin kaybı aşikar" denildi.

Elisabeth Kieselstein Cord Hamm için bir anma töreni yapılacak, ayrıca adına bir park inşa edilecek. 

10 yıldır acı çeken ünlü isim 41 yaşında hayatını kaybetti - Resim : 1

Elisabeth Kieselstein Cord Hamm kimdir?

Evli olan Elisabeth Kieselstein Cord Hamm, güneyde doğdu, Louisiana ve New Mexico'da yetişti.

New York'taki Chapin ve Trinity okullarında eğitim aldıktan sonra Washington'da Georgetown Üniversitesi'ne gitti. Sanat ve yaratıcı yazarlık okuduktan sonra İngiltere'ye giderek Oxford Üniversitesi'nde eğitimine devam etti.

Film yapımcısı Ted Hamm ile evli olan Elisabeth'in çocuğu ve kardeşi bulunmuyordu. 

Çok sosyal bir isim olan Elisabeth birçok film prömiyerinde, moda gecesinde ve ünlü Hamptons partilerinde boy gösterdi. 

Sanatçı ve müzisyenliğinin yanı sıra modellik ve gazetecilik de yaptı. Amerikan ve İtalyan Vogue'un yanı sıra Harper's Bizarre ve Harper's Bazaar'da yazdı. Ayrıca babasının dizayn firmasında illüstratörlük de yaptı. 

Elisabeth'in oyunculuk geçmişi de bulunuyordu. Woody Allen'ın Oscar adayı gösterilen 1997 yapımı "Deconstructing Harry" filminde Annette Arnold karakterinin kardeşi rolünü oynadı. O zaman 17 yaşındaydı. 

Lyme hastalığı nedir?

Kene ve benzeri parazitler, insan vücuduna yapıştıktan sonra, taşıdıkları virüs ya da bakterileri insanlara bulaştırabilirler. Lyme hastalığı özellikle “geyik kenesi” denen bir kene türünde bulunan Borrelia bakterisinin insana bulaşması sonucu oluşur. Lyme hastalığı tedavi edilmediğinde, felce kadar ilerleyen nörolojik semptomlara neden olabilir.

Kaynak: Haber Global TV

Lyme hastalığı lyme hastalığı nedir 2021'de hayatını kaybeden ünlüler