1 Nisan şakaları Sevgiliye, arkadaşa, eşe en komik, en kolay 1 Nisan şaka günü önerileri!

haberler
1 Nisan şakaları Sevgiliye, arkadaşa, eşe en komik, en kolay 1 Nisan şaka günü önerileri!

Geçmişi 16’ıncı yüzyıla kadar dayanan 1 Nisan, bu yıl Cuma gününe denk geliyor. Her yıl takvim tarihlerden 1 Nisan’ı gösterdiğinde günün özelliği nedeniyle şakalar yapılır ve eğlenilir. İşte en güzel 1 Nisan şakaları 2022...

1 Nisan 2022 şaka günü için aralamalar başladı... Her yıl 1 Nisan gününde sevgiliye, aileye ve arkadaşa yapılacak olan şakalar yoğun bir ilgi görüyor. Şaka gününde bazılarımız; sevgilisine, annesine, arkadaşına şakalar yapmak için komik ve eğlenceli 1 Nisan şakalarını araştırıyorlar. 1 Nisan şakalarını sizler için derledik.

1 NİSAN ŞAKA GÜNÜ NEDİR?

1 Nisan Şaka Günü, her yılın 1 Nisan gününde kutlanır. Genel itibari ile şaka gününde insanların birbirine şaka yapması bir gelenek haline gelmiştir. Nisan 1 şakası hakkında farklı kültür, inanç ve dillerde efsaneler vardır.

Fransa (Poisson d'avril - Nisan Balığı): 1564 yılında Fransa kralı IX. Charles yılbaşını 1 Nisan’dan 1 Ocağa aldırır. Bu arada 1 Nisan’ı sene başı olarak kabul etmeye devam edenlerle alay etmek amacı ile yapılan şakalar, bir süre sonra gelenek haline gelir. 1 Nisan’ı yılbaşı kabul edenlere ise “Nisan Balığı” adı verilir.

Nisan 1 ya da Nisan Balığı, Hollanda, Belçika, Kanada, ABD, İsviçre, Japonya dahil dünyanın pek çok yerinde tanınmaktadır. Nisan 1 ile ilgili başka bir efsane de Pagan kültüründe 1 Nisan'da kutlanan Fous bayramıdır. Antik Roma'da Hilarya adı ile benzer bir bayram da kutlanmaktadır. Hindistan'da ise bu bayram 31 Mart'ta Holi adıyla kutlanmaktadır.

1 NİSAN ŞAKALARI 2022

Kurban olarak seçtiğiniz iş arkadaşınızın oturduğu koltuğun altına hava korna bağlayın, ya da koltuğa Japon yapıştırıcısı da sürebilirsiniz. Tercih sizin!

Fare ya da yılan gibi hayvanlardan korkan tanıdıklarınız için, bu hayvanların oyuncağını bulup arkadaşlarınıza ufak çaplı bir kriz yaşatabilirsiniz.

Bulabileceğiniz herhangi bir iştah açan tatlının içini bir şırınga yardımıyla mayonezle doldurun!

ÜNLÜ ŞAKASI

Sevdiği bir ünlü, eski bir arkadaş ya da bir çizgi film karakterinin ismini, yakınınızın telefonuna kendi numaranızla kaydedebilirsiniz.

DİŞ MACUNU ŞAKASI

Kremalı bisküvilerin içindeki kremaların çıkartıp diş macunu koyun, kardeşinizin ağzının alacağı şekli keyifle izleyin.

SOYA SOSU ŞAKASI

Kola kutusunun içine gazoz doldurduktan sonra soya sosunu, kola rengini alana kadar doldurabilir, böylece annenizi yanıltabilirsiniz.

SOĞANDAN ELMA ŞEKERİ

Kuru soğana elma şekeri süsü verip kardeşinize ve aile üyelerine şaka yapabilirsiniz.

GIDA BOYASI ŞAKASI

Ev arkadaşınızın, şampuanı ya da diş macununa gıda boyası koyarak sabah sabah unutamayacağı bir şaka yapabilirsiniz

AYRILIK ŞAKASI

Arkadaşın sevgilisinin cep telefonu çaktırmadan alınır ve arkadaşa ayrılık mesajı çekilir. Akşam meyhaneye gidip şaka açıklanır.

MİSAFİRLİKTEN CAYMA

Eşe dosta telefon edip akşam oturmaya geleceğinizi söyleyin. Hazırlık yaptırın ama son anda cayın.

Kurbanınızın klavyesindeki harfleri söküp karıştırın

Kaynak: Haber Global TV

1 Nisan şakaları