Bayatlamayan poğaça yapmanın yolu! Hamura tüm şefler ekliyorlar
Lezzetli poğaça pişirmek için bilmeniz gerekenler...
Lezzetli poğaça pişirmek için bu püf noktalarını dikkate alarak, evinizde harika poğaçalar yapabilirsiniz. Şimdi sıra sizde, bu püf noktalarını uygulayarak enfes poğaçalar hazırlamaya ne dersiniz
Poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, hem de çay saatlerinin en sevilen atıştırmalığı olan poğaça, evde kolaylıkla yapılabilen bir tarif olmasına rağmen bazı püf noktalarını bilmek lezzetini artırabilir. İşte lezzetli poğaça pişirmek için bilmeniz gerekenler:
Malzemeler:
1 su bardağı ile yoğurt
1 çay bardağı ile sıvı yağ (oda sıcaklığına gelmiş)
2 tane yumurta (sarısının biri üzerine)
1 paket kabartma tozu
3 buçuk su bardağı un
1 tutam susam
1 küçük boy kase lor peyniri
Mayasız 5 Dakika Poğaçası Tarifinin Püf Noktası Nedir?
Hamuru 5-6 dakika boyunca iyi bir şekilde yoğuralım. Mayalanması için bir süre kenara alalım ve yaklaşık 45 dakika kadar bekletelim. Ve mümkünse 1 tatlı kaşığının ucu kadar sirke ekleyelim. Sirke hamurunuzun daha hızlı kıvam almasını sağlayacak. Aynı zamanda da poğaçanız bayatlamayacak ve kuru olmayacaktır.
Mayasız 5 Dakika Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle yoğurdu, sıvı yağı, unu, kabartma tozunu ve 1 yumurtanın sarısı haricindeki tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım. Kulak memesi kıvamına gelene dek güzelce yoğuralım.
Ve hamurumuzdan eşit parçalar koparak poğaçamıza elimizle şekil verelim.
Ve arasına lor peynirini koyalım ve kapatalım.