Zonguldak'ta heyelan gelirken böyle feryat etti! Panik ve korku dolu anlar kamerada

Zonguldak

Zonguldak'ta evinin bahçesi istinat duvarı ile birlikte gözlerinin önünde göçen kadın feryat etti. O anlar kameraya anbean yansıdı. 8 kişilik ailenin yaşadığı ev heyelan sonrası tahliye edilirken, aile mağdur olduklarını ifade ederek belediyeye tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, Karaelmas Mahallesi 88 Evler Sokak’ta yaşayan 8 kişilik Demirdöven ve Koçaklı ailesi geçtiğimiz hafta sonu heyelan şoku yaşadı. Aile evinin bahçesinde oturduğu sırada heyelan meydana geldi. Çocuklar korkudan çığlık atarken aileleri teselli etti. Heyelan anı kameralara saniye saniye yansırken, evinin bahçesi istinat duvarı ile göçen kadının feryadı yürekleri dağladı.

Üç çocuğuyla sokakta kaldığını söyleyen Yeliz Demirdöven “Belediye bu merdivenin kırıldığını biliyor. Bu merdiveni belediye yapsaydı, bu duvarı buraya çekseydi bu kadar can yanmazdı. Sürekli kanallarla uğraşacaklarına burada kaç can yaşıyor. Aşağıdaki evlerden de sıkıntı çıktı. Milletin evinin üstüne göçtü. Kimsenin evine sığınamıyorum. Kimsenin evinde yatamıyorum. Kalan üç günden beri bu bize kış değil de çile, ıstırap. Bir an önce buranın yapılmasını istiyorum. Sıcak yuvaya, sıcak ekmeğe hasret gittim. Ne idim ne oldum” diye gözyaşı döktü. Aile, heyelanın yaşandığı bölgedeki çalışmaların tamamlanmasının ardından evlerine kavuşmak için gün sayıyor.

Kaynak: İHA

zonguldak heyelan Zonguldak haberleri heyelan haberleri