Zonguldak'ta önemli 'koronavirüs' tedbirleri

Zonguldak
Zonguldak'ta önemli 'koronavirüs' tedbirleri

Zonguldak Valiliği, koronavirüs salgını nedeniyle kamu kurum ve kuruluşları ile özel işletmelere girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildiğini açıkladı. Ayrıca, valilikçe başka önlemler de alındı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda, koronavirüs salgınına karşı yeni tedbirler ele alındı. Kurul, kamu kurum ve kuruluşları, banka, PTT, noter, alışveriş merkezi ile elektrik, su ve doğal gaz abonelik ve tahsilat işlemlerine yönelik hizmet verilen kuruluşlara ait binalara girişlerde HES kodu sorgulaması yapılmasına karar verdi. 

65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARLA İLGİLİ KARAR

Kentte faaliyet gösteren tüm özel hastane ve kamu hastanelerinde ise 65 yaş ve üzerindekilerin, ziyaretçi ve refakatçi olarak kabul edilmemesine ve bu kişilerin alışveriş merkezi, market, semt pazarı, pazar yeri gibi toplu alışveriş mekanlarını 16.30-18.30 saatlerinde zorunlu olmadıkça kullanmamalarına karar verildi. Ayrıca 65 yaş ve üzerindekilerin 07.30-09.30 saatleri ile 16.30-18.30 saatlerinde toplu taşıma araçlarını zorunlu olmadıkça kullanmamaları kararlaştırıldı.

FABRİKA VE İŞLETMELERLE İLGİLİ KARARLAR

Çalışan personel sayısı 50 ve üzeri olan fabrika ve işletmelere girişlerde de HES kodu sorgulaması yapılmasına karar verildi. Alınan kararlara uymayan kişilere ise 'Kabahatler Kanunu'nca 392 lira, iş yerlerine, işletmelere ve kurumlara ise 3 bin 180 lira, maske takma kuralına aykırı hareket edenlere de 900 lira para cezası uygulanacağı kaydedildi. 

 

Kaynak: DHA

zonguldak HES kodu