Zonguldak'ta öldürüldüğü ortaya çıkan Enes'in katil zanlısı tutuklandı

Zonguldak
Zonguldak'ta öldürüldüğü ortaya çıkan Enes'in katil zanlısı tutuklandı

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde kaybolan ve ailesi tarafınsan jandarmaya haber verildikten sonra öldürüldüğü ortaya çıkan 19 yaşındaki Enes Merdivan'ın katil zanlısı avukatı aracıyla jandarmaya giderek teslim oldu. Zanlı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Çaydeğirmeni beldesinde yaşayan 19 yaşındaki Enes Merdivan'ın ailesi, 28 Ağustos'ta jandarmaya giderek oğullarından 27 Ağustos gününden itibaren haber alamadıklarını bildirdi. Kayıp gencin bulunması için İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı JASAT ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda Enes Merdivan'ın yakın arkadaşı olan İ.S.Ç. (19) tarafından aralarında kız meselesi olduğu değerlendirilen husumet nedeniyle ateşli silahla vurularak öldürüldüğü ve ormanlık alana bırakıldığı bilgisine ulaşıldı.

ZANLININ KÖYLÜLERLE BİRLİKTE ENES'İ ARADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Enes'in kayıp ihbarının ardından köylülerin çevrede arama yaptığı zanlı İ.S.Ç.'nin de aramalara katıldığı ortaya çıktı. Enes ile en son görülmesi sebebiyle jandarmada ifadesi alınan İ.S.Ç.'nin herhangi bir bilgisi olmadığını önü sürerek ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Enes Merdivan'ın evinden yaklaşık 20 kilometre uzaktaki mesafede yaşanan olayın ardından zanlının kız arkadaşı N.K. ile buluştuğu ve cinayeti kendisine anlattığı, ikilinin birlikte yeniden olay mahalline geldikleri ve cesedi gömme planından vazgeçip olay yerinden ayrıldıkları öne sürüldü.

ZANLININ KIZ ARKADAŞI JANDARMAYA GİDİP İTİRAFTA BULUNDU

İ.S.Ç., kız arkadaşına olayı anlattıktan sonra kayıplara karıştı. Enes'in kayıp ihbarının her yere duyurulmasının ardından N.K.'nin jandarmaya giderek olayı itiraf ettiği öğrenildi. Genç kız, cesedin yerini de ormanlık alanda jandarma ekiplerine gösterdi. Jandarmada ifadesi alınan N.K., sevk edildiği nöbetçi mahkemece cinayete yardım etme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Enes'in cenazesi ile yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Kılınan cenaze namazının ardından da toprağa verildi.

GÜNLER SONRA AVUKATIYLA GELİP TESLİM OLDU 

19 yaşındaki İ.S.Ç. ise yaşanan olaydan günler sonra avukatı aracılığıyla jandarmaya giderek teslim oldu. Burada ifadesi alınan zanlı, komandolar ve geniş güvenlik önlemleri altında nöbetçi mahkemeye sevk edildi. İ.S.Ç., mahkemede pişmanlık duyduğunu anlattı. Ancak tutuklanarak Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

 

Kaynak: İHA

zonguldak Zonguldak haberleri Zonguldak Devrek Zonguldak son dakika haberleri