Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Aydın'da darbedilen gazeteci Ergün Poyraz'a destek verdi

Gündem haberleri Zafer Partisi Ümit Özdağ
Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Aydın'da darbedilen gazeteci Ergün Poyraz'a destek verdi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde belediye binası önünde basın açıklamasında bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 11 Nisan günü evinin önünde bir grup tarafından saldırıya uğrayan gazeteci ve yazar Ergün Poyraz'a destek verdi.

Bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Aydın'ın Kuşadası ilçesine gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, ilçe belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Özdağ, açıklamalarında evinin önünde bir grup tarafından darbedilen gazeteci ve yazar Ergün Poyraz'a destek verdiğini ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi. 

Önce sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Özdağ, ardından Kuşadası Belediyesi Ana Hizmet binası önünde açıklamalarda bulundu. Geçen 11 Nisan'da evinin önünde saldırıya uğrayan gazeteci, yazar Ergün Poyraz'a destek veren Özdağ, konunun sonuna kadar yasal takipçisi olacağını kaydetti.

 

Bir gazetecinin ‘Ergün Poyraz hakkında da şantaj, tehdit, hakaret davaları var. Bu konuda Uşak’ın Eşme ilçesinde yarın davası olacak. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?’ sorusu üzerine Özdağ, "Siz bir gazetecinin dövülmesine karşı mısınız?” diye sordu. Gazetecinin ‘Karşıyız’ yanıtı üzerine "Bir gazeteciyi şiddete karşı savunmak için gazetecinin kişilik özelliklerini bilmemiz gerekmiyor. Size de bir saldırı olsa sizi de aynı şekilde savunuruz. Daha önce ilişkileri iyiymiş, kötüymüş onlar bizi ilgilendirmiyor. Bir gazeteci bir ihalede yolsuzluk var dediği için o ihaleyi düzenleyen firmanın mensupları tarafından dövülüyor” dedi. 

Basın açıklamasından sonra Kuşadası Ticaret Odası ve Kuşadası Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası’nı ziyaret eden Özdağ, daha sonra partisinin düzenlediği iftar programına katıldı. Ümit Özdağ, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar programından sonra kentten ayrıldı.

 

Kaynak: DHA

zafer partisi Zafer Partisi haberleri son dakika Zafer Partisi haberleri Ümit Özdağ son dakika Aydın haberleri Ergün Poyraz