Yüz yüze eğitimde flaş karar

Koronavirüs Bilim Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı için yeni tebliğ hazırladı. Buna göre, yüz yüze eğitim görülen okullarda ilk vakada temaslı öğrenci ve öğretmenler okula devam edebilecek. Öğrencilerin ateşleri düzenli olarak ölçülecek.

Okullarda yüz yüze eğitim okul öncesi ve ilk okul 1. sınıflar için başlamıştı. Peki herhangi bir öğrenci yada öğretmende koronavirüs tespit edilirse ne olacak? Bu sorunun yanıtını Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu verdi. Detayları Haber Global muhabiri Ozan Ulaş Caymaz, anlattı: 

Okul öncesi eğitim, ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda sosyal mesafenini korunmasının zor olması, kalem, silgi açacak gibi malzeme alışverişinin sık gerçekleşmesi nedeniyle pozitif vaka çıkması durumunda tüm sınıf yakın temaslı kabul edilecek.
Bu sınıftaki tüm öğrenciler eve gönderilerek 14 gün izolasyona alınacak.

Ancak önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime başlaması planlan diğer düzeylerde farklı bir yol izlenecek. Yalnızca virüs tespit edilen öğrenci evine gönderilecek.

Yüz yüze eğitim görülen okullarda pozitif vaka çıkması durumunda yapılması gerekenleri belirledi. İlk vakada temaslı öğrenci ve öğretmenler okula devam edebilecek.

Temaslı sayılan öğrencilerin ateşleri düzenli olarak ölçülecek ve semptom gösterenler sağlık kuruluşuna yönlendirilecek.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber