Yürek yakan veda... "Rüyalarıma gel oğlum"

Bahar Kalkanı Harekatı'nda şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Armağan Akman'ın annesinin feryadı yürek dağladı: "Ağlamayın. Oğlum ağlayanları sevmez. Güle güle git oğlum. Rüyalarıma gel oğlum."

Suriye'nin İdlib kentinde Bahar Kalkanı Harekatı'nda şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Armağan Akman'ın (23) cenazesi, memleketi Denizli'ye getirildi. 

Şehit Akman'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, eskort eşliğinde, askeri cenaze aracıyla Pamukkale ilçesine bağlı Aktepe Mahallesi 2390 Sokak'taki babaevine getirildi. Şehit cenazesi, evin önünde bekleyen Akman'ın yakınları ve çok sayıda kişi tarafından tekbir ve dualarla karşılandı. Burada dua okunmasının ardından Akman için helallik alındı. Akman'ın tabutuna sarılan yakınları, gözyaşı döktü.

Yürek yakan veda... "Rüyalarıma gel oğlum" - Resim : 1

İşçi emeklisi olan baba Suat ve ev kadını anne Gülseren Akman, güçlükle ayakta durabildi. Gülseren Akman, "Ağlamayın. Oğlum ağlayanları sevmez. Güle güle git oğlum. Rüyalarıma gel oğlum" diyerek, gözyaşı döktü.

Şehit İstihkam Uzman Onbaşı Armağan Akman'ın cenazesi, daha sonra Pamukkale Üniversitesi yerleşkesindeki Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisi'ne götürüldü.Yürek yakan veda... "Rüyalarıma gel oğlum" - Resim : 2

ŞEHİT UZMAN ONBAŞI COŞKUN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 Bahar Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ragip Soylu Coşkun için bugün Mevlana Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Çetin Oktay Kaldırım, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay, Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, Gürsel Erol, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile şehidin ailesi, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. 

Yürek yakan veda... "Rüyalarıma gel oğlum" - Resim : 3

Törende ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Ahmet Rufai Coşkun, sandalyede oturdu. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından dua edilip, helallik alındı. Ardından da Şehit Uzman Onbaşı Ragip Coşkun'un cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına konuldu.

Bekar ve 8 kardeşin en küçüğü olan Şehit Coşkun, Baskil ilçesine bağlı Karaali köyünde toprağa verildi.

Yürek yakan veda... "Rüyalarıma gel oğlum" - Resim : 4

"ŞEHİT OLMAK KALBİME DOĞUYOR" DEMİŞTİ

Şehit Uzman Onbaşı Ragip Soylu Coşkun'un Hatay'da bulunduğu sırada cep telefonu kamerası ile kaydedilen görüntüsü ortaya çıkmış ve "Şehit olmak kalbime doğuyor" dediği anlar izleyenleri duygulandırmıştı. Şehid Coşkun videoda, "Vatan, bayrak, millet, namus, şeref biz bunun için bu görevi seçtik. Ben bu mesleği onun için seçtim, yoksa herkes bu mesleği yapar. Kimisi para için yapıyor, kimisi zevkine yapıyor, kimisi de gerçekten canı gönülden kalpten yapıyor bu işi. Ben de onlardanım Allah'a şükür. Rabbim hakkımda hayırlısını versin. Şehitlik güzel bir mertebe, inşallah ulaşırım" ifadelerini kullanmıştı.

DHA, İHA

İdlib şehit