Yumuşayan salatalıkları kütür kütür hale getirmek için deneyin! Her lokmadan tazelik akacak
Salatalıklar uzun süre saklanmalarının ardından yumuşamaya başlayabilir. Doğal yöntemlerden yardım alarak yumuşayan salatalıkları yeniden kütür kütür hale getirebilirsiniz. Eğer salatalıklar yumuşamış ve buruşmuşsa bu yöntemi deneyin.
Salatalıkların yeniden sağlıklı yapısını kazanmasını ve ve kütür kütür olmasını sağlamak için buzlu su yönteminden yardım alabilirsiniz.
Buzlu su yöntemi ile salatalıkların yeniden kütür kütür olmasını sağlamak oldukça basittir. İlk olarak yumuşayan salatalıkları bir kap içerisine alın ve üzerine soğuk su ilave edin. Daha sonra 6-7 adet buz kalıbı da kaba ilave edin ve bu şekilde 30 dakika bekletin. 30 dakikanın ardından salatalıkların yeniden taptaze hale geldiğini görebilirsiniz.
Soğuk su salatalığın diri yapısını yeniden kazanmasına yardımcı olacak ve kaybettiği suyu yeniden kazandıracaktır. Bu yöntemi kullanarak taptaze ve kütür kütür salatalıklar elde edebilirsiniz.