YSK Başkanı Akkaya'dan İmamoğlu açıklaması: Kişiye göre konuşmadım

Ekrem İmamoğlu Yüksek Seçim Kurulu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki yargı kararının ardından başlayan olası cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili tartışmalar sürüyor. YSK Başkanı Muharrem Akkaya bu konuda yaptığı açıklamalar ile ilgili gelen "ihsas-i rey" eleştirilerine yanıt verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakaret nedeni ile aldığı 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasına yönelik tartışmalar sürüyor. "Ben kişiye göre konuşmadım" diyen Akkaya "İmamoğlu dosyası YSK'nın önüne gelirse değerlendirilir" ifadesini kullandı.

YSK Başkanı Muharrem Akkaya cezanın kesinleşmesi haline İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin olarak "adaylığı düşmez, isterse yarışabilir ama seçilmesi durumunda mazbatası verilmez" ifadesini kullanmıştı. Akkaya o sözlerine açıklık getirdi.

Akkaya, "Bana doğrudan Ekrem İmamoğlu davası üzerinden soru sorulmadı. Kişiye göre konuşmadım. Genel uygulama soruldu. Ben de Anayasa’nın 101. maddesinde Cumhurbaşkanı seçilme şartlarını anlattım. Kurumsal bir açıklama değil. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun durumu, somut olarak YSK önüne gelirse değerlendirilir." dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

YSK Başkanı Ekrem İmamoğlu Ekrem İmamoğlu adaylık Gündem haberleri