YSK Başkanı Ahmet Yener açıkladı! 15 yeni ülkede sandık kurulacak

YSK

YSK Başkanı Ahmet Yener, bu yıl yapılacak olan seçimlerde 15 yeni ülkede daha sandık kurulacağını söyledi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, "Bu yıl yapılacak olan seçimlerde 15 yeni ülkede daha sandık kurulması gerekliliği tespit edilmiş olup, bu ülkeler; Afganistan, Belarus, Brezilya, Estonya, Fas, Karadağ, Kore Cumhuriyeti, Libya, Litvanya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Portekiz ve Tanzanya olarak belirlenmiştir." dedi.

SEÇİME YÖNELİK YSK KARARLARI, RESMİ GAZETE'DE

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 'Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde basın ve yayın ilkeleri, seçim ittifakları ve siyasi reklamlara ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

YSK'nın seçim dönemi basın ve yayın ilkelerine ilişkin kararında; adayların kampanya döneminde Türkçe'nin yanı sıra farklı dil ve lehçelerde propaganda yapabilmesi düzenlendi. Adayların, oy verme gününden önceki 24 saate kadar olan sürede radyo ve televizyonlarda birlikte veya ayrı ayrı açık oturum, röportaj, panel gibi programlara katılarak görüşlerini açıklayabileceği belirtilirken seçim dönemi içinde 'Ulusa Sesleniş', 'Millete Hizmet Yolunda' gibi özel tanıtıcı programların yayınlanamayacağına hükmedildi.

 

 

Kaynak: AA

YSK Başkanı Ahmet Yener seçim ülke