Yollarda bayram yoğunluğu! Kilometrelerce kuyruk oluştu

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesimi Ankara yönü Köroğlu Park mevkiinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. TEM Otoyolu'ndaki uzun araç kuyrukları havadan görüntülendi. İstanbul'da ise Kurban Bayramı öncesi yollar boş kaldı.

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesimi Ankara yönünde, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla trafik yoğunluğu yaşanıyor. 

Bayram tatili için yola çıkanlar, Anadolu Otoyolu'nun Ankara istikameti, Bolu Dağı Tüneli, Elmalık, Köroğlu Park, Yeniçağa ve Gerede Karadeniz bağlantı noktasında yoğunluğa neden oluyor. Yoğunluk nedeniyle ulaşım zaman zaman durma noktasına geliyor.

Köroğlu Park alanında ise kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Otoyolun İstanbul yönünde ulaşım normal sağlanıyor.

D-100 kara yolunun Ankara yönünde de zaman zaman yoğunluk yaşanıyor. Araçların yakın takip etmesi sonucu meydana gelen maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazaları nedeniyle güzergahlarda uzun araç kuyrukları oluşuyor.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Karayolları ekipleri, Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Sürücüleri yakın takip, aşırı hız, hatalı sollama yapmamaları konusunda uyaran ekipler, sürücü ve yolcuların emniyet kemerlerini takmalarını, emniyet şeridini kullanmamalarını istedi.

Yollarda bayram yoğunluğu! Kilometrelerce kuyruk oluştu - Resim : 1

TEM OTOYOLU'NDAKİ YOĞUNLUK BAYRAMA 1 GÜN KALA ARTTI

TEM Otoyolu'nda bayram tatili için yola çıkanlar nedeni ile yoğunluk dün itibari ile başlayan yoğunluk devam ediyor.

Mesai saatleri sonrasında yola çıkan vatandaşların da eklenmesi ile TEM Otoyolu'ndaki bayram trafiği dün gece saatlerinde durma noktasına geldi. Otoyolun İzmit geçişinde gece saatlerinde başlayan yoğunluk, sabaha kadar devam etti. Bayram tatilcilerinin yola çıkması ile oluşan yoğunluk TEM otoyolu ve D100 Karayolu Kocaeli geçişinde sürüyor. Araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, trafik ara ara durma noktasına geldi.

Yollarda bayram yoğunluğu! Kilometrelerce kuyruk oluştu - Resim : 2

İSTANBUL'DA YOLLAR BOŞ KALDI

Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler dün akşam saatlerinde yola çıkmaya başlamıştı. İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu yerlerden olan D-100 Karayolu ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bu sabah herhangi bir yoğunluk yaşanmadı. Metrobüs duraklarında da insan yoğunluğunun olmadığı görüldü. Kentte trafik yoğunluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) verilerine göre saat 08.30'da yüzde 8 olarak ölçüldü.

Yollarda bayram yoğunluğu! Kilometrelerce kuyruk oluştu - Resim : 3

ÇANAKKALE'DE FERİBOT YOĞUNLUĞU  

Çanakkale'deki feribot iskelelerinde Kurban Bayramı arifesinde uzun araç kuyrukları oluştu. Bayram tatili süresince Çanakkale-Eceabat hattında 3, Çanakkale-Kilitbahir hattında 4, Lapseki-Gelibolu hattında 5, Gökçeada-Kabatepe hattında 3 ve Bozcaada-Geyikli hattında 2 olmak üzere toplam 17 feribotla doldur boşalt usulü sefer yapacak.

Bayram tatili arifesinde özellikle boğazın Avrupa yakasındaki feribot iskelelerinde sabah saatlerinden itibaren yoğunluk artmaya başladı. Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir feribot iskelelerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Yoğunluğa İstanbul ve Trakya'daki kentlerden bayram tatili için Bozcaada, Edremit Körfezi ve Ege sahilllerine gitmek üzere yola çıkan tatilciler neden oluyor.

Yollarda bayram yoğunluğu! Kilometrelerce kuyruk oluştu - Resim : 4

Jandarma ve polis ekipleri feribot yoğunluğu olan bölgelerde trafiği düzenlemek için görev yapıyor.

Bu yıl alınan tedbirler kapsamında trafiğin sıkışıp, kilitlendiği Kilitbahir feribot iskelesine yakın noktadaki Ağdere mevkiinde 250 araçlık depolama alanı oluşturuldu. Eceabat istikametinden Kilitbahir feribotuna gelen araçlar bu alanda depolanarak, Kilitbahir-Eceabat arasındaki karayolunda yaşanan tıkanıklığın önüne geçilmiş olacak.


kurban bayramı trafik bayram trafiği