YKS 2020 sorular ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? 2020 YKS (TYT, AYT, YDT) soruları ve cevapları saat kaçta açık

YKS 2020 sorular ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? 2020 YKS (TYT, AYT, YDT) soruları ve cevapları saat kaçta açık

2020 YKS soruları ve cevap anahtarı için ÖSYM açıklaması bekleniliyor. Öğrenciler, YKS 2020 TYT, AYT ve YDT oturumu soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? sorusunun yanıtını arıyor. 

YKS soruları ve cevap anahtarı, tüm oturumların tamamlanmasının ardından her yıl ÖSYM tarafından yayınlanıyor. Üç oturum şeklinde düzenlenen sınavın ilk oturumu olan TYT 27 Haziran'da 188 sınav merkezinde yapıldı. Sınavın ikinci oturumu olan AYT bugün saat 10:15'te başladı. Son oturum olan YDT ise 15:45'te başlayacak. 

YKS SORULAR VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Peki YKS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? YKS soruları ve cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. ÖSYM tarafından 27 Haziran’da yapılan açıklamada, ‘Yarın YKS'nin tüm oturumları tamamlandıktan sonra, planlandığı gibi soruların tamamı kamuoyuyla paylaşılacaktır.’ denildi. YKS’nin son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) 28 Haziran'da 15.45'te başlayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek.

 

TÜM SORULAR VE AYRINTILI ÇÖZÜMLER BUGÜN 20:00'DE HABER GLOBAL'DE

Ayrıca, YKS'de çıkan tüm sorular, ayrıntılı çözümler uzmanların anlatımıyla sadece Haber Global’de olacak. YKS Özel Yayını bugün 20:00'de başlayacak. 

YKS SONUÇLARI İÇİN TARİH BELLİ OLDU 

YKS sonuçları 28 Temmuz’da açıklanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

YKS BARAJ PUANLARI KAÇ OLACAK? 


TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri olması gerekmektedir.

 

YKS