Yetkisiz otomobil bağlama vakası! Polis değil ama onlar gibi ceza kestiler

Haber Merkezi
İstanbul Gündem haberleri

İstanbul Bayrampaşa'da bir iş merkezinde kaldırım kenarına otomobilini park eden sürücüye park cezası kesildi. Ama cezayı kesen polis değil, iş merkezinin yönetimiydi. Sürücü duruma sosyal medyadan tepki gösterdi.

İstanbul Bayrampaşa'da toptan alışveriş yapılan bir iş merkezinde ilginç bir olay yaşandı. iddiaya göre bir sürücü iş merkezine gitti. Bulduğu boş alana da otomobilini bıraktı. Sosyal medyada yayılan videoya göre iş merkezi yönetimi otomobilin bırakılması için ücret de istedi. hatta polisin bile sözünün geçemeyeceğini iddia etti. Sürücü duruma isyan etti.

Avukat Sami Güleçyüz, valilik izni olduğunu söyleyen ama sorulduğunda belge göstermeyen bu kurumlara karşı hukuki yolların açık olduğunu, sürücünün talep edilen ücreti ödemeyi reddedip hakkını arayabileceğini belirtti. Güleçyüz, "Bu aracın sahibi ya da sürücüsü geldiğinde aracı vermemek gibi alıkoymak gibi bir yetkisi yoktur. Araç sahibi ya da sürücü böyle bir durumla karşılaşırsa savcılığa şikayette bulunabilir" şeklinde konuştu.