Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin kongresindeki postere ve sloganlara soruşturma: 4 kişi gözaltına alındı

Ankara
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin kongresindeki postere ve sloganlara soruşturma: 4 kişi gözaltına alındı

Ankara'da bugünkü Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin kongresinde terör örgütü elebaşının posterinin açılmasıyla ilgili başlatılan soruşturmada 4 kişi gözaltına alındı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin olağanüstü kongresi bugün Ankara'da yapıldı. Kongrede, terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşının posterini açan iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "15.10.2023 tarihinde ilimizde gerçekleştirilen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin Olağanüstü Kongresinde, PKK/KCK silahlı terör örgütünün ele başının posterinin açılması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış, verilen talimatlara istinaden posterleri açan iki şüpheli tespit edilerek yakalanmış ve gözaltına alınmışlardır" denildi.

GÖZALTI SAYISI YÜKSELDİ

Ankara Valiliği'nden daha sonra yapılan açıklamada, "İlimizde bugün Yeşiller Sol Partisi tarafından yapılan 4'üncü Olağan Kongrede bölücü terör örgütü lehine slogan atılması ve elebaşısının posterinin açılması eylemleriyle ilişkili olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda 4 kişi gözaltına alınarak haklarında adli tahkikat başlatılmıştır" denildi. 

 

Kaynak: DHA

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Ankara PKK/KCK