Yeşil alanlar kamera ve İHA'lar ile gözetim altında! Ormanlar bu merkezden takip ediliyor

Haber Merkezi
Ankara Yangın Gündem haberleri

Orman yangınlarıyla mücadele sahada sürerken, yangın yönetim merkezlerinde ekiplere aralıksız destek veriliyor. Yeşil alanlar aralıksız takip edildiği merkezde mesai 7 gün 24 saat aralıksız sürüyor.

Havaların ısınmasıyla ormanlık alanlardaki yangın riski de arttı. Alevlerle mücadelede önemli görev üstlenen noktalardan biri de Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı Yangın Yönetim Merkezi. Yurdun dört bir yanındaki ormanlık alanlar kameralar ve İHA'larla aralıksız takip ediliyor.

Özellikle riskli bölgelerde insansız hava araçları gece gündüz devriye atıyor. Görevli oldukları alanları tarayan 14 İHA sayesinde düşen görüntülerle alevlere müdahale de canlı olarak takip ediliyor. Sahadaki ekipler de bu görüntüler sayesinde yönlendiriliyor.

Merkezde yer alan risk haritasına göre, yangın olasılığı daha yüksek olan noktalar daha yakından izleniyor. Yangın Yönetim Merkezi'nde bir de meteorolojik harita mevcut. Bu haritada 5 günlük meteorolojik veriler yer alıyor. Sıcaklıklarının yükseldiği bölgelerde yangın ihtimaline karşı ek önlem alınıyor. Yetkililer, sıcaklıklar nedeniyle artan orman yangını riskine dikkat çekiyor. Yangınların yüzde 90 oranında insan kaynaklı olduğunu hatırlatılıyor.