Yerli uçan otomobil AirCar'ın ilk deneme uçuşu başarılı

Softtech'in yazılım sistemleri ile desteklediği yerli uçan otomobil AirCar'ın ilk deneme uçuşu başarıyla tamamlandı. Elektrikli ve yüzde yüz otonom olarak tasarlanan yerli uçan otomobil AirCar'ın 2025 yılında İstanbul semalarında olması bekleniyor.

Yerli teknoloji şirketi Softtech’in hem yatırımcısı hem de geliştiricisi olduğu uçan araba AirCar’ın ilk prototipi ve deneme uçuşu tamamladı.

Softtech’in teknoloji yatırımcısı olduğu, ilk prototipi ve deneme uçuşu 2021’in Şubat ayında tamamlanan uçan araba AirCar, elektrikli ve yüzde 100 otonom bir araç olarak tasarlandı. Tam otonom uçuş ve yapay zeka sistemleri Softtech tarafından geliştirilen AirCar’ın tek yolcu kapasitesi ile 80 kilometre, iki yolcu kapasitesi ile 50 kilometre menzil yapması hedefleniyor.

Verilen bilgiye göre elektrikli ve yüzde 100 otonom bir araç olarak tasarlanan AirCar, 8 pervaneli ve iki yolcu kapasiteli bir uçan araba olacak. İki yolcu ile 50 kilometre, tek yolcu ile 80 kilometre menzil yapabilecek aracın boş ağırlığı 250 kilogram.

Yolcu ile birlikte 450 kilograma kadar taşıma kapasitesi sunacak aracın 2023-2024 yılında kargo ve hava kurtarma aracı versiyonlarının üretilmesi hedefleniyor. 2025 yılında İstanbul semalarında uçmaya hazır olması planlanan AirCar’da bir sonraki hedef uçan arabanın 4 kişilik versiyonunun çalışmalarına başlamak.

AirCar uçan otomobil