Yer Sinop: Nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta caretta bu halde bulundu!

SİNOP / İHA
Sinop Gündem haberleri Caretta Caretta

Yer Sinop: Nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta caretta görüntülendi. Ancak hayvanın durumunu görenler sağlık ekiplerine haber vermek durumunda kaldı.

Sinop’ta nesli tükenmekte olan caretta caretta cinsi kaplumbağa, sahilde kumun içinde ölü halde bulundu.

Türkiye’de genellikle Akdeniz Bölgesi'nde görülen ve nesli tükenmekte olan caretta caretta ilk defa Sinop’un Akliman sahilinden görüldü. Caretta caretta, Sinop Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri tarafından bulunduğu konumdan alınarak incelemeye götürüldü.

''NASIL ÖLDÜ MEÇHUL''

Caretta carettayı bulan Atilla Korkmaz, ”Bugün değişiklik olsun diye Akliman sahiline gelmiştim. Sahilde yürürken bir cisim gördüm. Hafif bir şekilde etrafını eşelerken baktım ki kumun içerisinde büyük bir kaplumbağa var. Biraz daha eşeledim ve caretta caretta çıktı. Karadeniz Bölgesi'nde ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıya kaldım. Bu tür hayvanlar benim bildiği Antalya gibi sıcak bölgelerde daha çok olur. Daha sonra 112’yi arayarak arkadaşlara haber verdim. Onlar da yarım saat içerisinde geldiler ve olayı yerinde gördüler. Bu hayvan acaba nasıl öldü? Üstünden bir şey mi geçti? Nasıl geldi buraya. O meçhul” ifadelerine yer verdi.